Zdravlje

Ljubav

Biljke koje leče dušu! Uklanjaju teške emocije! (VIDEO)

Biljke koje leče dušu! Uklanjaju teške emocije i tužna sećanja! Na vrhuncu svog cvetanja, određeno cveće se bere i stavlja u kristalnu posudu sa svežom vodom. Nakon nekoliko sati na suncu, veruje se da je voda postala obogaćena energijom tog cveta. 

Biljke koje leče dušu! Uklanjaju teške emocije! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Bahove kapi mogu da vam pomognu da otklonite tužna sećanja.

Na vrhuncu svog cvetanja, određeno cveće se bere i stavlja u kristalnu posudu sa svežom vodom. Nakon nekoliko sati na suncu, veruje se da je voda postala obogaćena energijom tog cveta. Potom se ona stavlja u bočicu i čuva. Koristi se svaki dan u malim dozama, po par kapi. Te kapi nisu poput aromaterapije jer nemaju miris.

 

Doktor Edvard Bah postao je poznat upravo po ovim cvetnim vodicama. Smatrao je da postoje esencije cveća koje mogu da leče različite emocije ljudi i proizveo je 38 cvetnih proizvoda početkom 20. veka.

 

One bi se mešale obično sa sirćetom i nekoliko puta dnevno stavljale po četiri kapi ispod jezika, piše portal MindBodyGreen. Ovo su biljke za koje se veruje da mogu da ublaže bol i emotivne rane:

 

Bahove kapi ili kozja krv (Honeysuckle)


Uklanja tužna sećanja koja podstiču negativna očekivanja.
 

Kolagen za lice, lepotu i zdravlje: Lepak koji pomaže telu da ga drži zajedno!





Ptičje mleko (Ornithogalum)

 
Ovaj cvet koristi se za lečenje tuge, gubitaka, žalosti, emocionalnog ili fizičkog šoka ili traume u bilo kom trenutku u životu.


Kičica (Centaurium erythraea)


Pomaže ljudima koji vole da daju drugima i uvek su im na usluzi, ali ne znaju da kažu Ne kada ne mogu. Uz nju ćete naučiti kako sebe da stavite na prvo mesto, ali i dalje dajete kada je potrebno.


Cikorija (Cichorium intybus)

Gradi emotivnu sigurnost kako biste mogli da volite bez straha od napuštanja.

 
Vresak (Calluna vulgaris)


Pomaže ljudima koji ne vole da budu sami, pa često ulaze u veze samo da ne bi osećali samoću. Ova biljka može da pomogne da pretvorite usamljenost u nezavisnost i da se osećate potpuno čak i kada ste sami.
 

Goveđi želatin kao lek za zdravstvene tegobe ali i u svrhu lepote i mršavljenja!




Vodena jagorčevina (Hottonia palustris L)


Pomaže u otvaranju prema drugima i stvaranju bliskosti.


Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>