Ostalo

Sme�no

Glumica Gorica Popović podržala protest - Borba za Džekija!

Protest "Borba za Džekija" organizovan je u nedelju u beogradskom Pionirskom parku odakle su organizatori poručili da je protest odgovor na organizovano višemesečno trovanje životinja u oko 40 gradova Srbije, ali su upućeni i zahtevi da se zaustavi zlostavljanje i protivzakonito ubijanje životinja u prihvatilištima. Glumica Gorica Popović podržala protest.

Glumica Gorica Popović podržala protest - Borba za Džekija! Screenshoot/InstagramOrganizatori protesta poručili su da Srbija ima dobar Zakon o dobrobiti životinja i sve ostale zakone koji se tiču zaštite životinja i pozvali nadležne da počnu sa primenom tih zakona.

Glumica Gorica Popović, koja je podržala taj protest, kazala je da je Džeki svaki napušteni pas i mačka koja nije birala i nije želela da živi na ulici, ali ju je "čovek izdao".

- Dosta nam je da ih truju, da ih ubijaju, tuku, da ih drže u kavezu ili na lancu od jednog metra ceo život. Dosta nam je da šinteri po 30 ili 40 njih nabijaju u prikolice metar sa metar gde umiru od gušenja. Dosta nam je da se prihvatilišta čuvaju kao zatvori da ne možemo da ih obiđemo i pomazimo da ih nahranimo. Dosta nam je da se niko ne kažnjava zbog monstruoznosti prema njima - rekla je Gorica Popović.

Na protestu je rečeno i da se u Srbiji dnevno ubije između 300 i 500 pasa, iako je u našoj zemlji zakonom to zabranjeno.Među zahtevima organizatora protesta su da Ministarstvo unutrašnjih poslova otkrije one koji bacaju otrove na javne površine i privatne posede i truju napuštene životinje, zatim da Javno tužilaštvo goni one koji ubijaju i zlostavljaju životinja, da veterinarski inspektori primenjuju zakone i propise i postupaju po prijavama građana o zlostavljanju životinja.

Zahtevi su i da se zabrani rad svih šinterskih službi u Srbiji koje kriše Zakon o dobrobiti životinja i veterinarstvu, da se zabrani ubijanje pasa u prihvatilištima lokalnih samouprava, kao i da lokalne samouprave otkažu ugovore sa nelegalnim šinterskim službama.

Na protestu su građani davali potpise podrške protiv ubijanja i zlostavljanja životinja.

Građani su nosili transparente s fotografijama zlostavljanih i ubijenih pasa na kojima je pisalo "Stop nasilju nad životinjama", "Danas zlostavljaju životinje, sutra porodicu"...

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>