Region

Svet

Region

Urgentni centar: Marko Janjić - doktor Marko Pavlović o napuštanju serije!

Marko Janjić, odnosno doktor Marko Pavlović, o razlozima za napuštanje serije "Urgentni centar"! Serija pripada produkciji, a uloga meni, i nisam želeo da ulazim u 'fabriku', znajući da se forma serije izmenila. Nije naišao na razumevanje produkcije... 

Urgentni centar: Marko Janjić - doktor Marko Pavlović o napuštanju serije! Screenshoot/Instagram



"Nažalost, razočaraću ljubitelje serije jer ja u novoj sezoni ne igram! Naime, zbog uslova, a pritom ne mislim samo na finansijski aspekt, što mi je bilo mnogo važnije od samog honorara, nisam naišao na razumevanje produkcije. Serija pripada produkciji, a uloga meni, i nisam želeo da ulazim u 'fabriku', znajući da se forma serije izmenila. Nudio sam i korektno rešenje za obe strane kada je moj lik u pitanju, ali nisu imali sluha. Odlučili su da im moje angažovanje nije bitno, a samim tim i da glavni junak nije bitan. I to su rešili na svoj način. Verovatno će njihov izbor povući mnogo dramaturških problema, jer u 'Vornerovom' originalu dr Grin predvodi ekipu do osme sezone, ali to nije moja odluka. Prosto, nisam želeo da radim na način za koji mislim da je neprimeren i da stojim iza toga. Postoje tu pikantrije i detalji, ali smatram da je neumesno iznositi ih u javnost", rekao je on.

Janjića smo gledali i u "Besi", a ima samo reči hvale za ekipu ovog trilera.

"Bilo je katarzično igrati inspektora Sandića i oslobađajuće od kalupa u koji sam 'ulegao' snimajući 'Urgentni' svakodnevno sedam meseci. Drugačije, svežije, fizički zahtevnije, ali naučio sam mnogo novih stvari. Sarađivati sa sjajnim ljudima iz regiona i produkcijama koje su činile sve da se glumac bavi samo svojim poslom, na udoban i profesionalan način bila je privilegija", rekao je on.
 

Serija Južni vetar, treća epizoda na RTS-u! (VIDEO)





Trenutno smo svedoci proizvodnje ogromnog broja domaćih serija, a Janjić kaže da je hiperprodukcija nešto sa čime nema problem.

"Hiperprodukcija je u redu. Narodu je potreban kvalitetan dramski i kulturni sadržaj. Pitanje je šta se i kako snima, ali ne mislim da je loš put preko kvantiteta doći do zavidnog kvaliteta. Mislim da se podjednako rade i drame i komedije, kao što se rade i akcioni formati. I zaista mislim da je raznovrsnost ponuđenog jako dobra, kako za publiku, tako i za stvaraoce", rekao je on.

Popularnost ga nije ponela, i ne želi, kako kaže, da "iskače ljudima iz frižidera".

"Ne izlazim u javnost bez posebnog razloga, niti se oglašavam da bih konstantno 'iskakao iz frižidera'. Posebno jer su danas, u javnom prostoru, zastupljeni polupismeni ljudi upitnih zanimanja i mislim da mi tu nije mesto. Ne dajem intervjue svakom ko me kontaktira. Često ta pitanja nemaju nikakvog smisla, a oni koji mi takva pitanja postavljaju obično su nepripremljeni i neinformisani o sagovorniku. Upravo to i jesu granice i upravo tako čuvaju svoju privatnost koja je slična kao i kod svakog drugog čoveka i nema razloga da bilo ko čita o tome. Moj posao i moje uloge su za javnost i o tome, u ovom trenutku, želim da pričam", rekao je Janjić.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Večernje novosti

Povezane vesti:


>