Ostalo

Sme�no

Jednostavne šnicle u kremastom sosu od bujona! (RECEPT)

Brzi recept za šnicle u sosu je najednostavniji od brojnih varijanti sličnog recepta, a njemu možete dodati pečurke, celer i šargarepu, crni luk, pivo…Jednostavne šnicle u kremastom sosu od bujona!

Jednostavne šnicle u kremastom sosu od bujona! (RECEPT) Screenshoot/Youtube



Najzgodniji je za pripremu junećih šnicli koje umeju da budu tvrđe ukoliko se samo isprže. Svakako, nećete pogrešiti ni ako na ovaj način pripremite svinjske šnicle. Uz pire krompir, njoke ili kakav drugi prilog i salatu – savršen ručak bez mnogo muke.

Potrebno za pripremu šnicli:

4 šnicle
ulje za prženje
so i biber 
100 gr brašna
bujon od jedne kocke supe
voda za nalivanje 
100 ml pavlake
1-2 kašićice senfa peršunov list

 

Recept za savršene kuglice od krompira!





Priprema:

Šnicle dobro izlupati sa obe strane i posoliti. U posudi zagrejati ulje. Svaku šniclu uvaljati u brašno i propržiti sa obe strane po nekoliko minuta. 

Ukoliko ste koristili manju posudu za prženje, vratite sve šnicle u tiganj, preostalo brašno razmutiti u vodi ili bujonu, dodati senf i naliti preko šnicli tako da budu u potpunosti pokrivene tečnošću. Krčkati polupoklopljene na slabijoj vatri.

Što ih duže krčkate uz povremeno dodavanje vode ili bujona – biće mekše Proveravajte mešanjem da se ne zalepe, premda uz posude s dobrim premazima to se neće desiti. 

Pred kraj, dodajte pavlaku, biber i suvi začin po ukusu, a preko svega pobacajte peršun. Krčkajte još neki minut. Poslužite toplo, i biće ukusnije ako konzumirate uz osmeh i drugare. 

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/brzirucak.com

Povezane vesti:


>