Zdravlje

Ljubav & Sex

Grejpfrut za mršavljenje i lepotu! Evo kada ne smete da konzumirate!

Grejpfrut za mršavljenje i lepotu! Ovo je dokazano izuzetna voćka za skidanje kilograma! Istraživanja japanskih nutricionista o uticaju grejpfruta na ishranu pokazala su da čak i oni koji nisu na dijeti, a u svakodnevni jelovnik uvrste ovo voće nesumnjivo gube suvišne kilograme. Evo kada ne smete da konzumirate!

Grejpfrut za mršavljenje i lepotu! Evo kada ne smete da konzumirate! Svet PlusProsečno, oni koji su pojeli pola grejpfruta uz svaki obrok izgubili su 1,65 kg mesečno, dok su oni koji su tri puta dnevno popili čašu soka od grejpa izgubili 1,5 kg. Istraživanje je pokazalo i da postoji fiziološka veza između grejpfruta i insulina, jer hemijska svojstva ovog agruma smanjuju nivo insulina u krvi i podstiču mršavljenje.

Takođe, grejpfrut sadrži mnogo vode (oko 90 odsto), a voće sa visokim procentom vode podstiče pijenje tečnosti što daje više energije i ubrzava metabolizam. Zato iskoristite zimu i ako volite grejpfrut imate prijatelja dobre linije koji sigurno neće da vam šteti.

Uz svaki obrok, tokom ovog režima ishrane, pojedite polovinu grejpfruta ili popijte 250 ml soka, ali zaboravite na namirnice koje obiluju složenim ugljenim hidratima (krompir, celer, grašak, kukuruz, povrće bogato skrobom, testenine, žele, džemove), a u jelovnik uvrstite što više povrća koje možete da pripremate na maslacu (paradajz, papriku, krastavce, šargarepu, crveni luk, rotkvice, brokoli, praziluk, spanać, zelje, pasulj, zelenu salatu). Dozvoljeno je i pijenje kafe ili čaja.

Elastičnost kože

Grejpfrut pomaže elastičnosti kože. Bogat je vitaminom C, a on je neophodan za proizvodnju zdravog kolagena, proteina koji održava mladalački izgled kože. Mnogi dermatolozi, stoga, preporučuju da se jede jedan grejpfrut dnevno.

Ovaj citrus uklanja tamne mrlje na kolenima i laktovima. Grejpfrut je pun vitamina C, kao i blage kiseline koja pomaže da tamne mrlje na koži izblede, jer redukuje preteranu proizvodnju pigmenta kože. Prepolovite jedan grejpfrut, izmešajte njegov sok i kašičicu šećera. te istrljajte kožu. Grejpfrut nemojte koristiti za negu lica jer može da iritira kožu.

Jednom nedeljno namažite sok grejpfruta na kožu lica (izbegavajte predeo oko očiju). Ostavite tako 15 minuta pa isperite i namažite svoju kremu za lice.

Maska:

Pomešajte 1 kašiku jogurta, 1 kašiku soka od grejpfruta, 1 kašičicu meda i 1 kašičicu smalevenih ovsenih pahuljica. Nanesite smesu na lice, vrat i dekolte, (opet izbegavajući predeo oko očiju) i ostavite bar 20 minuta.


OPREZ!

Grejpfrut ima izrazito jak uticaj na način na koji lekovi utiču na organizam, pogotovo na lekove koje ljudi piju za visoki pritisak, srčanu aritmiju ili lekove za alergiju poput feksofenadina.

Na primer, ako neko pije ovaj sok od, a nedavno je uzeo statin za smanjenje holesterola, događa se da previše statina ulazi u krvotok i povećava se vreme potrebno za apsorpciju leka, te se na taj način lek duže zadržava u telu.

U slučaju kad grejp pojačava apsorpciju leka u organizmu, on zapravo blokira razgradnju leka. A u slučaju kad smanjuje uticaj lekova, kao kod feksofenadina (leka za alergiju), on sprečava lek da uđe u krvotok, a s time i sam njegov učinak.
 

Muška menopauza postoji! Kao muški PMS, samo što se zove IMS!
Lekovi za rak

 

Krizotinib
Dazatinib
Erlotinib
Everolimus
Lapatinib
Nilotinib
Pazopanib
Sunitinib
Vandetanib
Vemurafenib

Lekovi za infekcije

Eritromicin
Halofantrin
Maravirok
Primakin
Kinin
Rilpivirin
Statini
Atorvastatin
Lovastatin
Simvastatin
 

Lekovi za srce i krvotok

Amiodaron
Apiksaban
Klopidogrel
Dronedaron
Eplerenon
Felodipin
Nifedipin
Kinidin
Rivaroksaban
Tikagrelor

Lekovi za anksioznost ili živčani sistem

Oralni alfentanil
Buspiron
Dekstrometorfan
Oralni fentanil
Oralni ketamin
Lurasidon
Oksikodon
Pimozid
Kvetiapin
Triazolam
Ziprasidon
 

Lekovi za mučninu

Domperidon
Imunosupresivi
Ciklosporin
Everolimus
Sirolimus
Takrolimus
 

Lekovi za urinarni trakt

Darifenacin
Fesoterodin
Solifenacin


Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći
 OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>