Zdravlje

Ljubav

Vežba koja će vas odmoriti i drastično poboljšati raspoloženje!

Živimo nekim ubrazanim tempom, ne stižemo ni da se naspavamo, o dugotrajnom vebanju i odlasku u teretanu da i ne pričamo. Ovo je vežba za koju će vam biti potrebno samo dvadeset minuta, a koja će vas odmoriti i drastično poboljšati raspoloženje!

Vežba koja će vas odmoriti i drastično poboljšati raspoloženje! Svet Plus



PODIGNITE NOGE ISPRAVNO

1. Izaberite udoban položaj u blizini zida i stavite jastuk ili meki valjak ispod donjeg dela leđa.

2. Podignite noge i protežite ih uz zid. Tvoje ruke trebaju biti opuštene pored tela.

3. Ostanite u ovom položaju 15-20 minuta.


Važno je da vaša odeća ne blokira ili ometa cirkulaciju krvi. Nosite običnu, udobnu odeću bez gume.

Obratite pažnju da ne ležite previše udaljeni od zida ili previše približeni zidu.

1. OSEĆAJ TEŽINE U NOGAMA ĆE NESTATI

Osećaj otekline i težine u nogama je povezan sa slabom cirkulacijom. To može biti uzrokovano i slabijim radom srca ili bubrega, prekomernom težinom ili nezdravom ishranom. Svakako, morate odrediti razlog oticanja i lečiti ga. Ali ova vežba može postati vrlo dobar dodatak glavnom tretmanu, jer podizanje nogu doprinosi poboljšanju cirkulacije krvi.

2. NOGE VAS NEĆE BOLETI U VISOKIM ŠTIKLAMA

Žene se često osećaju umorno kada nose visoke pete, a to je zbog slabe distribucije telesne težine koju visoke štikle uzrokuju. Nakon dugog dana u štiklama, bilo bi sjajno da podignete noge na neko vreme. Kad se vratite kući, skinite cipele, podignite noge i opustite se.



3. PROBAVNI SISTEM ĆE SE POPRAVITI

Podizanje nogu u vazduh poboljšava rad vašeg želudac.  Prokrvljenost unutrašnjih organa poboljšana je dreniranjem krvi iz nogu. Glatki mišići koji su odgovorni za peristaltiku želuca postaju tonirani (peristaltika je kontrakcija mišića potrebna za kretanje varenje hrane). Istovremeno, povećana cirkulacija krvi poboljšava rad probavnog sistema. Ako redovno vežbate, većina hranjivih stvari koje konzumirate brzo će se apsorbirati.

4. NEĆETE BITI POD STRESOM

Bićete opušteniji u ovom položaju i više ćete kiseonika udisati, a samim time će se i cirkulacija krvi poboljšati. Ovo je korisno za živčani sistem i smanjuje napetost mišića tela.

5. KVALITET SNA ĆE SE POPRAVITI

Jedan od razloga za nesanicu je osećaj u nogama. Redovno podizanje nogu pomoći će vam da se rešite tih simptoma. Šta više, mozak će dobiti više kiseonika kroz ispravno disanje i poboljšanu cirkulaciju krvi. Vaš san postaje sve dublji i bolji. Boravak u ovom položaju sličan je meditaciji, što znači da se osoba ne ometa malim problemima, čuvajući telo i um u miru.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novi.ba

Povezane vesti:


>