Ostalo

Sme�no

Očistite lako dlake od kućnih ljubimaca sa nameštaja!

Ljubimci smanjuju stres, depresiju i utiču na održavanje telesne težine i kondicije ali i ostavljaju dlake! Dlake koje ostavljaju ljubimci za sobom znaju da zadaju glavobolje, ali i za to postoji rešenje, odnosno više rešenja. Očistite lako dlake od kućnih ljubimaca sa nameštaja!

Očistite lako dlake od kućnih ljubimaca sa nameštaja! Svet Plus





Nabavite odgovrajuću četku

 
Pronađite odgovarajuću četku kojom ćete skinuti što više dlaka prilikom četkanja. Što manje dlaka ostane na njihovom telu, to će se manje i linjati. Raspitajte se u prodavnicama koje su specijalizovane za kućne ljubimce koja četka im najviše pogoduje.

 

Redovno kupajte psa


Još jedna stvar koja može smanjiti opadanje dlaka je kupanje. Masirajte psa prilikom šamponiranja, jer ćete tako podstaći opadanje svih nepotrebnih dlaka. Osim uklanjanja viška dlaka, redovno kupanje vašeg ljubimca čisti od dodatne prašine i prljavštine koja se nakuplja na krznu. 


Metoda za najefikasnije čišćenje nameštaja

 

Za drveni i kožni namještaj je dovoljna mikrofiber krpa. Ona u jednom potezu može pokupiti sve dlake sa namještaja, ali nameštaj od ostalih materijala je potpuno druga priča kada je u pitanju čišćenje dlaka.
 

Ishrana pasa! Ovo je odličan dodatak jer su i oni željni novih ukusa!




 

Postoji nekoliko stvari koje vam mogu pomoći ukloniti dlake s namještaja:

 

Prva stvar koju možete pokušati su gumene rukavice. Stavite rukavicu na ruku i pređite preko nameštaja. Tako ćete stvorit statički elektricitet koji će učiniti da dlaka počne da se lepi za rukavicu.

Druga opcija slično funkcioniše, a u pitanju je četka za brisanje prozora. Četkom pređite preko nameštaja i dlake bi trebale da počnu da se lepe za nju. 

 

Poslednja opcija je roler koji skuplja dlake. U svakoj prodavnici za kućne ljubimce ćete je naći. S pravim rolerom možete da dohvate i skrivene dlake iz teško dostupnih mesta na namještaju.


Ostale teme vezane za ljubimce možete pratiti OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Klix.ba

Povezane vesti:


>