Zdravlje

Ljubav & Sex

Dijeta, a kilogrami ne mrdaju? Krive su određene namirnice!

Kada čujete reč dijeta odmah pomislite na sva ograničenja koje ona nosi i nevoljno se odlučujete za novi režim ishrane. Ali, istina je drugačija. Dijeta, a kilogrami ne mrdaju? Krive su određene namirnice! Gubljenje kilograma zahteva izbalansiranu ishranu, ali ne i izbacivanje svih namirnica koje volite. Samo morate smanjiti njihov unos kako bi gubili suvišne kilograme.

Dijeta, a kilogrami ne mrdaju? Krive su određene namirnice! Svet PlusPortal Greatist je sastavio listu hrane koja u prekomernim količinama može usporiti vaš progres u gubljenju kila ili može narušiti vaše samopouzdanje kada je u pitanju vera u dijetu na kojoj ste.

Kokice iz mikrotalasne

Na pakovanju kokica za mikrotalasnu obično stoji da su one prirodne i niskokalorične. Istina je da su ovako upakovane kokice pune putera, soli, veštačkih ukusa i ostalih konzervanasa.

Kokice koje pravite u kokičaru ili šerpi su mnogo zdravije i potpuno dozvoljene za grickanje dok ste na dijeti. Ako žudite za određenim ukusom kokica, možete ih prskati raznim slanim začinima ili slatkim prelivima.

Alkohol 

Pivo i slatka mešana alkoholna pića su najveći krivci za povećavanje kilograma. Alkohol generalno dodaje nepotrebne kalorije, a ako popijete koju čašu više, veća je mogućnost da će te se prejesti.

Ako baš želite da popijete jedno piće odlučite se za vodku, tekilu ili viski sa ledom i soda vodom. Kao i obično, uživajte u umerenosti!

Čips

Padamo na kolena i dramatično se pitamo zašto, zašto. Jednostavna i realna istina je skrob. Čips ima visoku saturaciju masti, rafiniranih ugljenih hidrata i naravno kalorija. Istraživanje koje je sprovedeno 2011. godine je došlo do zaključka da čips goji mnogo više nego bilo koja druga namirnica.

Beli pirinač 

Neke studije beli pirinač povezuju sa masovnim dobitkom kilograma, dok druge ne mogu da nađu nikakvu vezu između ove namirnice i promene u kilaži. Ali, ono što sigurno znamo jeste da beli pirinač nije nutritivan koliko i braon.

Beli pirinač je proteinski siromašan, što nam omogućava da pojedemo veliku porciju, ali nas ona neće držati sitim dovoljno dugo. Zamenite belu rižu za braon i ostaćete na pravom putu da ispunite svoj cilj i dođete do željene kilaže.


Galete i krekeri od pirinča

Većina nas prosto obožava ukusne grickalice, ali one same po sebi nisu mnogo nutritivne. One vas ne drže sitim niti ste zadovoljni nakon što ih pojedete. Pokušajte da ih namažete kikiriki puterom ili da stavite kamadiće avokada ili jabuke preko i tako pojedete svoju omiljenu grickalicu.

Slatka pića

Veoma je iritantno, ali kalorije se broje i kad su u tečnom stanju. Dodatni šećer i kalorije često vrebaju u pićima za koja mislite da su zdrava, kao što su smutiji i energetska pića. Ako kupujete piće u boci, pročitajte njegovu nutritivnu vrednost.

Samim tim što znate mesta na kojima se krije šećer lakše ćete pronalaziti izlaz iz tih šećernih zamki i nastaviti svoj put do savršenog tela.

Sladoled

Kada pomislite na desert, nikad ne razmišljate o njegovoj kaloričnosti. Sladoled je jedna od onih poslastica koje vas mogu naterati da veoma brzo ispadnete iz koloseka dobre ishrane. Sladoled je pun šećera, masti i kalorija.

Postoji mnogo alternativa za ovu poslasticu. Pokušajte da izblendirate zamrznute banane i prelijte ih čokoladom. Tekstura je slična kao kod sladoleda i ukus je odličan.

Ako ipak ne želite nikakvu zamenu za vaš omiljen desert, onda pojedite sladoled. Naravno, budite umereni. Pola šolje je odlična količina koja neće narušiti vašu dijetu. Zadovoljićete potrebu, nećete biti uskraćeni, što je najvažnije da biste ostali na pravom putu.

Pravila balansirane dijete

Ishrana igra veliku ulogu u borbi protiv viška kilograma. Ali, bez ovih ključnih stvari nije održiva:

* Dijetetičar, doktor ili sertifikovani personalni trener može da vam odredi koja je kilaža odlična za vas.

* Oni mogu da vam pomognu da napravite plan ishrane i fitnes rutinu koje ćete se pridržavati.

* Nijedna hrana nije zabranjena, ali bi neke namirnice trebalo umereno konzumirati


ZAPAMTITE: Ne postoji magična hrana koje će učiniti da odmah izgubite kilograme.

Gubljenje kilograma zahteva vreme i upornost. Ovaj proces može trajati mesecima, nekad i godinama. Držite se svog plana, ne zaboravite da zastanete i uživate u svom napretku.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Telegraf

Povezane vesti:


>