Svet

Region

Film 1917. - nominovan za Oskara u čak deset kategorija! (VIDEO)

Ratni spektakl Sema Mendeza koji se nalazi na repertoaru domaćih bioskopa, kratkog naslova 1917. nominovan je za Oskara u čak deset kategorija uključujući nominacije za najbolji film i najbolju režiju.

Film 1917. - nominovan za Oskara u čak deset kategorija! (VIDEO) Screenshoot/InstagramMendezov novi film je napeta ratna drama koja prati dva mlada britanska vojnika, koji dobijaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice vojnika.

Film “1917” je fikcija, ali određeni prizori i njegovi aspekti izvedeni su iz priča koje je Mendezu ispričao deda, pokojni Alfred H. Mendez, koji je takođe služio kao poručnik u Prvom svetskom ratu i onih koje su mu ispričali njegove kolege vojnici. Ideja o jednom čoveku koji nosi poruku s jednog mesta na drugo postala je polazna tačka na kojoj se bazira radnja cele priče.
 

Emotivno! Film - Togo, pas koji je proslavio svoju rasu!Film 1917. već je ovenčan sa tri Zlatna globusa i nalazi se na reperoaru domaćih bioskopa.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Telegraf

Povezane vesti:


>