Lepota

Ljubav & Sex

Njima je poražavajuće da izgledaju veštački, a izgledaju mlado posle 50-e!

Nemoguće je da su baš Francuskinje jedine žene na svetu koje zahvaljujući životnom stilu i dobro usađenim navikama, uspevaju da odlože neminovne bore. I bili smo u pravu: nemoguće je. Njima je poražavajuće da izgledaju veštački, a izgledaju mlado posle 50-e!

Njima je poražavajuće da izgledaju veštački, a izgledaju mlado posle 50-e! Screenshoot/InstagramKoliko god vodili računa o ishrani, negovali se skupim proizvodima i živeli život bez stresa, alkohola i nikotina, vaš izgled odslikavaće realno stanje vaše godine rođenja. Nemoguće je da su baš Francuskinje jedine žene na svetu koje zahvaljujući životnom stilu i dobro usađenim navikama, uspevaju da odlože neminovne bore. I bili smo u pravu: nemoguće je.


Zahvaljujući večitom rivalstvu između Britanca i Francuza uspeli smo da proniknemo u dugo i dobro čuvanu tajnu Francuskinja, kada je u pitanju većini žena vrlo važna, pačak i osetljiva tema odlaganja starenja.

Pod tim naravno mislimo na izgled, prvenstveno kože.

Zahavaljujući fenomenalnom izgledu francuskih modnih ikona kao što su recimo 62-godišnja Ines de la Fressange koja izgleda za čitavu dekadu mlađe.

 

Tu je zatim neprikosnovena 65-godišnja Carine Roitfeld (bivša urednica Vogue-a) koja takođe izgleda sjajno i kune se u dobru prehranu i kvalitetnu kozmetiku.

Potom, poznata glumica Isabelle Huppert, još poznatija lepotica Laetitia Casta, koja ne izgleda par godina starije no što je na početku svoje modeling karijere (pre dobre dve decenije i više!).
 

Vizuelno punije usne! Trik koji provereno radi! 

Zaista, za razliku od čuvenih holivudskih lepotica i svetskih stilskih diva, na kojima su jasno vidljivi tragovi estetskih zahvata koji podrazumevaju zatezanje lica i neizostavnu upotrebu botoksa, na poznatim Francuskinjama ovakvih (makar vidljivih) tragova nema.

 

Međutim, poznati britanski portal koji se bavi mahom temama vezanim za svet lepote, uključio je u svoju opsežnu istragu ovog krajnje zanimljivog slučaja brojne insajderske kontakte na teritoriji Francuske i došao do značajnih informacija.

Tako su za ovaj portal progovorili neki od najpoznatijih francuskih stručnjaka za neku lica Joelle Ciccio i Herve Herau i otkrili nekolicinu vrlo važnih stavki kada je u pitanju održavanje mladolikog i svežeg izgleda, koje je Francuskinjama vrlo bitno, ali ono što im je još važnije kako kažu, jeste to da se na njihovom liku očitava dostojanstveno starenje.

U prevodu: Francuskinjama je apsolutno poražavajuće da izgledaju vidno podmlađeno ili još gore veštački.
Napumpane usne nepojmljive su u njihovoj beauty kulturi. Isto važi i za otečenost lica, koju izaziva redovno upumpavanje botoksa. 

Ipak, grube linije bora na licima Francuskinja takođe nisu vidljive i neminovno je da sveukupno izgledaju značajno mlađe.

U čemu je njihova tajna? 

Prvenstveno u sledeća tri tretmana.

Kultne masaže lica

Joelle Ciccio objašnjava kako je važnost cirkulacije ćelija kože lica shvatila jako davno, gledajući svoju baku koja je umela po pola sata svake večeri da stoji ispred ogledala štipka i masira svoje lice. 

"Moja baka bila je izuzetno dugovečna i sa njene 104 godine imala je zavidno mladoliku kožu", kaže Joelle.

U njenom salonu masaže lica rade se sa uljem osušenih koštica grejpa, koje poseduju obnavljajuće sastojke i širok spektar anti-ageing benefita.

Ove masaže vrlo su popularne u Francuskoj i odlaze toliko daleko da kozmetičari svojim klijentima masiraju kožu i sa unutrašnje strane obraza i usana, obavezno u rukavicama naravno.


Ubrizgavanje hijaluronske kiseline na vreme

Francuskinje odlaze na vreme kod svojih kozmetičara.

Već u kasnim 20-im žele da spreče pojavu finih linija i bora, ali to ne čine invazivnim tretmanima botoksa.

Biraju ubrizgavanje hilajuronske kiseline u vidu filera iskuljučivo na predelima gde su im najpotrebniji: oko očiju i usana.

Prava mera i neinvazivni tretmani.

Profhilo ili hidriranje kože na najvišem nivou

Dok je Britankama važniji izgled vrata, Francuskinje više pažnje obraćaju na dekolte.

Profhilo je kozmetički tretman koji odnedavno postoji i u Srbiji. U pitanju je ubrizgavanje tečnosti koja praktično remodeluje kožu - stimuliše proizvodnju  kolagena i elastina, a rezultat je mekša i glađa struktura kože. 

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Elle

Povezane vesti:


>