Zdravlje

Ljubav

Sezona praznika i višak kilograma! Upozorenje nutricionista!

Sezona praznika i višak kilograma! Pre svega treba imati na umu upozorenje nutricionista da dijeta nije izgladnjivanje, jer gladan organizam i od minimuma hrane koju unosi pravi rezerve u vidu masti. Dakle ne smemo biti gladni da bismo smršali.

Sezona praznika i višak kilograma! Upozorenje nutricionista! Svet Plus



Balansirana ishrana, više manjih obroka i dobro kombinovanje namirnica – to je potrebno za dobru liniju, a pre svega za zdravlje. Jer, zdravlje na usta ulazi. Na dva i po-tri sata organizmu treba kvalitetan obrok, što podrazumeva pet obroka dnevno. Tako nas je savetovala Jovanka Salatić, nutricionista.

Veoma je važno da se ishrana izbalansira kroz lako svarljive i nutritivno bogate namirnice, a to su voće i povrće, što će nam tokom predstojećih meseci i te kako biti dostupno, nego preko teško svarljivih, a visoko energetskih namirnica poput mesa, masnoća. Zato treba kombinovati  više ovih prvih sa manje ovih drugih namirnica i dobićemo zadovoljavajuće obiman, ukusnan i lako svarljiv obrok, uz to nutritivno zadovoljavajući. 
 

Zdrave i najbolje namirnice za mršavljenje! Sagorevaju masne naslage!



Balansirani obrok dakle sadrži procentualno odgovarajući odnos nutritijenata Važno je znati i sledeće. Ako u toku dana do 19 časova ne unesemo 55% ugljenih hidrata, 30% masti i 15% proteina, ješćemo uveče, jer organizam svoje traži. Ili ćemo ući u hipoglikemiju (pašće nam šećer), ili ćemo imati obiman obed, a to je pogrešno, jer se hranljive materije unesene kasno uveče ne iskorišćavaju i to sve ide u masti.
 

Vertikalna dijeta! Neće vas izgladnjivati!




 

Hleb dijeta: Tvrde da skida 10 kilograma za veoma kratko vreme!


Dakle, bez unosa ugljenih hidrata rizikujemo da imamo kasne obroke, ili da se sladimo konditorskim proizvodima za koje nautricionisti kažu da su izuzetno nezdravi. Zdravije je dva puta nedeljno jesti slaninu nego slatkiše. Ako baš želite da se sladite, ponekad izblendirajte jednu voćku sa kašičicom meda i malo jogurta. I još nešto – kada se jednom odviknete od industrijskih i slatkiša uopšte, osetićete neverovatnu slast voća! Kako su samo slatke kisele jabuke!
 

Uz ovu hranu dijeta vam neće tako teško pasti!



Savet stručnjaka, nutricionisete i dijetetičara svakako je potreban. Tako ćete biti sasvim sigurni da se pravilno hranite, a ukoliko se zaista pridržavate njihovih predloga rezultati su neizostavni.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći
 OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/ilovezrenjanin.com

Povezane vesti:


>