Lepota

Ljubav & Sex

Ovo su greške zbog kojih izgledate starije!

U pitanju je naravno kosa. Mnoge žene greše, prvnestveno kada je dužina u pitanju. U redu je imati dugu kosu ali postoji vreme kada se trebamo jednostavno oprostiti od nje jer nam dodaje godine... Ovo su greške zbog kojih izgledate starije!

Ovo su greške zbog kojih izgledate starije! Svet PlusKoliko god da redovno posećujete frizera i negujete kosu, nekada nesvesno pravite greške sa frizurom koje oštećuju kosu.Predugačka kosa


Sve žene vole dugu kosu, ali u određenoj dobi jednostavno ne stoji lepo. Zapravo, neuredno više izgleda neuredno jer je struktura kose lomljivija, a vlasi tanke.

Sa druge strane, ako negujete kosu do ramena, dugački bob (svilenkasta kosa ili sjajni bob) izgledaćete mlađe.

 

Previše tamna boja kose


Tamna kosa je moderna, zavodljiva i lepo reflektuje sunčevu svetlost. Međutim,  ukoliko žena ima svetli ten onda crna ili tamnosmeđa mogu da izgledaju nezdravo i da dodaju godine.


Dakle, ako niste sigurne koja boja kose odgovara vašem tenu, pitajte za savet svog frizera.Premalo volumena u kosi


Ako imate spljoštenu kosu izgledaće kao da ju je neko zalepio na vašu glavu. Nimalo lepo, zar ne? Osim toga, izgledaćete starije nego što jeste.


Stoga, trebalo bi da koristite malo spreja za volumen ili stilizujete lagano valovitu kosu – tako da izgleda optički punije i zdravije.
 

Tajna stara 2.000 godina: Ovako su Grkinje podmlađivale kožu!

Tršavice ponovo u modi! Povratak frizure iz 80-ih!
Preterana nega


Verovale ili ne, ali previše nege može da šteti vašoj kosi.


Ponekad je manje zaista više. Korišćenje hidratantnog šampona sa regeneratorom dovoljno za tanku kosu.


SEDA KOSA:

Ako želite da sprečite da kosa osedi pre vremena ili uopšte, proverite nivo selena, kalcijuma, bakra, vitamina B12 i feritina u folikulu dlake. Ukoliko su smanjeni, treba da ih nadoknadite i konstantno održavate optimalan nivo, pa će se i stanje kose popraviti.


Kako prirodnim putem nadoknaditi ove supstance?


- 4 brazilska oraha biće dovoljna da unesete potrebnu količinu selena. Izbacite orahe iz ishrane za to vreme, jer može doći do prezasićenosti;

Kriza srednjih godina: Usvojite ovih 8 ciljeva i zablistaćete u četrdesetim!


- Melasa je odličan izvor bakra. Konzumirajte jednu kašiku dnevno 6 do 12 meseci i problem sede kose trebalo bi da bude rešen. Dok uzimate melasu, unos šećera smanjite na minimum;

 

- Feritin je najteže nadoknaditi, a jedan od najboljih načina jeste uzimanje suplemenata gvožđa;

 

- Kalcijum se u velikoj količini može naći u susamu, maku, mlečnim proizvodima... Uz njega nikako ne uzimajte vitamin K i D. 


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>