Zdravlje

Ljubav & Sex

Stručnjaci upozoravaju: Prestanite da pijete ove sokove!

Stručnjaci upozoravaju! Jedna pomorandža može da sadrži 45 kalorija, ali da čaša soka od narandže od dva decilitra, sadrži 110 kalorija, dok frape od kelja, banane i pomorandže imaju više od 600 kalorija. Prestanite da pijete ove sokove!

Stručnjaci upozoravaju: Prestanite da pijete ove sokove! Svet PlusČesto srećemo pacijente koji veruju da su ceđeni sokovi zdravi. Roditelji male dece veruju da su sokovi zdravi koliko i voće. Zapravo je sok za koji se tvrdi da je 100 posto od voća samo nešto malo bolje od zašećerene vode – navode oni u svom tekstu za britanski časopis Indipendent.

– Ubeđuju nas da su sokovi zdravi, oni su u teretanama, spa centrima, prodavnicama zdrave hrane. Preporučuju se deci i trudnicama.

Industrija sokova je presrećna zbog toga. Istina je zapravo sasvim drugačija: Uzimamo zdrave proizvode – voće i od njih pravimo nešto nezdravo! – upozoravaju ovi stručnjaci za dijabetes.

Ceđenjem voća najzdravije sastojke bacate

Prva zamka je da, ako je voće zdravo, da je zdrav i sok od voća, ali zapravo mi neke najzdravije sastojke voća ostavljamo, kao što je kora jabuke, seme maline, membrana koja drži delove pomorandže, sve je to zdravo.

U njima su vlakna, antioksidanti, fitonutrienti, vitamini i minerali, a sve to je dobro za nas. Vlakna usporavaju apsorpciju šećera, a čim se poremeti regulacija insulina u krvi, dolazi do dijabetesa, navodi se u tekstu.

S druge strane, na ovaj način unosimo mnogo više kalorija, jer dok jedna voćka, na primer pomorandža ima 45 kalorija, dotle čaša soka ima 110.
 

Kako je otac Tadej sam sebi izlečio reumu i nesnosne bolove!

Uneli ste te kalorije, a niste se zasitili i vrlo brzo ćete posegnuti za novom hranom i novim kalorijama, a kada pojedete voćku nije taj slučaj, ona vas zasiti.

Da bismo promenili ovu lošu naviku, treba početi od dece. Jer deca koja piju sokove su niža i deblja od dece koja ih ne piju. Pretpostavlja se da je to zato što kada piju sok konzumiraju manje mleka i drugih korisnih namirnica koje su im potrebne za rast. A sok im uopšte nije potreban!

Zato, sokove zamenite voćem i svežim povrćem, jer sokovi nisu zdravija opcija.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>