Zdravlje

Ljubav

Ishrana žene posle 40. godina! Smanjuje rizik od Alchajmera, dijabetesa i...

Za dug i kvalitetan život! Ishrana žene posle 40. godina! Smanjuje rizik od Alchajmera, dijabetesa i srčanih oboljenja! Ljudi koji preferiraju određene namirnice imaju duže telomere, a time i manji rizik od rane smrti, pokazuju studije.

Ishrana žene posle 40. godina! Smanjuje rizik od Alchajmera, dijabetesa i... Svet Plus



Naučnici su otkrili da su telomere - kratki ponovljeni delovi nukleotida koji se nalaze na krajevima hromozoma zaslužni za starenje.  Ako su telomere jako kratke, onda je rizik za skraćenu životnu dob jako velik. 


Otkrilo se da kombinacija različitih (!) načina ishrane može da smanji rizik od Alchajmerove bolesti, dijabetes,  bolesti, kardiovaskularne bolesti, ali i preranog starenja.

 

Namirnice pune antioksidanasa


Jedite više šargarepe, brokolija, borovnice, malina, salta, tamne čokolade, svežeg začinskog bilja. Pored toga, i crno vino je odlično. Antioksidansi su supstance koje štite ćelije od oksidativnog delovanja slobodnih radikala.


Nemojte da zanemarite zdrave masnoće!


Da, da, godinama su nam govorili kako ne treba jesti puno masnoće – jer masnoća goji. Glupost!


Naime, masnoća daje ukus, a kao drugo - zdrave masnoće važne su za proizvodnju hormona, kontrolu apetita i kognitivne sposobnosti. Stoga, konzumirajte više avokada, maslinovog ulja, orašastih plodova, semenki i divlje ribe. Omega 3 masne kiseline naročito se nalazi u orasima, lososu i sardinama.
 

Pijte čistu i zdravu vodu! Kako? (VIDEO)

Najjeftiniji lek za kožu! Cinkova pasta dubinski čisti pore i uklanja sve mrtve ćelije!





Namirnice bogate vlaknima

Žene posle četrdesete treba da jedu puno voća i povrća. To nam je govorila još i naša baka – i bila je u pravu!


Ishrana koja sadrži puno vlakna povezana je sa dobrom kontrolom težine, smanjenin nivoom holesterola i boljom krvnom slikom.

 

Probiotik

Namirnice koje u sebi sadrže probiotik su dobre za bolji rad creva i jači imunitet. Probiotik poboljšava i hormonalnu ravnotežu i lošu probavu.
 

Jednostavna ishrana

Ako neko stalno jede „kiselo“, manja je mogućnost da doživi duboku starost. I da, time se misli i na mentalno i telesno stanje.

Sa druge strane, sveže povrće, voće i neprerađene biljne belančevine pomažu da sprečimo smanjenje mišićne mase, jačaju kosti i poboljšavaju krvnu sliku.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>