Svet

Region

Serija - Ulica milosrđa, nedeljom na RTS-u!

Inspirisana istinitm događajima, radnja serije "Ulica milosrđa" se odvija tokom građanskog rata i prati dve volonterke, medicinske sestre suprotstavljenih strana koje rade u bolnici Mansion House u Aleksandriji, Virdžinija.

Serija - Ulica milosrđa, nedeljom na RTS-u! Promo



Inspirisana istinitm događajima, radnja serije se odvija tokom građanskog rata i prati dve volonterke, medicinske sestre suprotstavljenih strana koje rade u bolnici Mansion House u Aleksandriji, Virdžinija.

Ulica milosrđa vodi gledaoce izvan bojnog polja i u živote karakterističnih ličnosti - lekara, medicinskih sestara, krijumčara i južnih lojalista - otkrivajući haotični svet Aleksandrije i same bolnice, u prvim godinama građanskog rata...



Seriju su kreirali Lisa Volfinger i Dejvid Zabel, a inspirisana je memoarima i pismima stvarnih lekara i medicinskih sestara koji su radili u bolnici Mansion House. Prilikom pisanja scenarija konsultovani su brojni stručnjaci, uključujući i Džejmsa M. MekFersona i dr Stenlija Barnsa, radi istorijske i medicinske tačnosti.  Arhiva dr. Barnsa ima zbirku fotografija ranjenih vojnika i operacija koje su pomogle u inspiraciji za snimanje ove serije.

Uloge: Džoš Radnor, Meri Elizabet Vinsted, Hana Džejms, Anasofija Rob…
Kreatori serije: Lisa Volfinger i Dejvid Zabel

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>