Zdravlje

Ljubav

Eliminišite nadutost i gasove! Dovedite težinu na normalu!

Čuveni gastroenterolog, doktor Kenet Braun savetuje! Eliminišite nadutost i gasove! Dovedite težinu na normalu! Zahvaljujući njegovim savetima problemi sa lošom probavom će postati prošlost. 

Eliminišite nadutost i gasove! Dovedite težinu na normalu! Svet PlusProblem nadutosti i usporenog metabolizma muči sve veći broj ljudi. Ubrzan način života i nepravilna ishrana su doveli do toga da je ovo stanje uzelo maha. Problem sa crevima prouzrokuje slabljenje imuniteta i mnoge druge tegove, kaže doktor Kenet Braun. 

 

Evo na koji način ćete održati zdravlje vaših creva: 

 

Hrana je uvek najbolji lek 


Sve  što unesemo u naš organizam na određen način utiče na nas. Doktor savetuje pažljivo čitanje deklaracija i biranja što prirodnijih namirnica. Zeleno voće i povrće, kao i banane imaju pregršt benefita za creva.

 

Birajte odgovarajuća vlakna


Vlakna se dele u dve grupe, topiva i netopiva vlakna.


Topiva vlakna se nalaze, pasulju, grašku, lanu, bobičastom voću, jabukama i ona zapravo usporavju probavu. Bolji izbor su uvek netopiva vlakna koja se nalaze se u orasima, žitaricama od celog zrna, semenkama i pirinču.


Flavanoidi su vam najbolji saveznici

Flavonoidi povrću daju boju, a jako su korisni i za probavu jer deluju kao antioksidansi. Najveća koncentracija flavonoida nalazi se u zelenoj salati, luku i slatkom krompiru.
 

Evo šta crni luk može da učini za vaše zdravlje! 

Smanjite stres


Kada smo pod stresom lučimo prekomerno želudačnu kiselinu koja uzrokuje smetnje. Fizička aktivnost je odlična za eliminisanje napetosti.

 

Kvalitetan san je obavezan

San je zaista lekovit. Ukoliko ste odmorni, problemi sa crevima će vas zaobići.

 

Veštački zaslađivači prave ozbiljne smetnje


Veštački zaslađivači su glavni uzročnici dijareje, jer organizam nije u stanju da ih vari.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still


>