Zdravlje

Ljubav

Čaša crnog vina ima isti efekat kao 1 sat vežbanja u teretani!

Novo istraživanje Univerziteta Alberte u Kanadi, tvrdi da čaša crnog vina ima isti efekat kao 1 sat vežbanja u teretani! Stvar je u tome što resveratrol koga ima u crnom vinu može da oživi organizam kao sat vremena fizičkih aktivnosti.

Čaša crnog vina ima isti efekat kao 1 sat vežbanja u teretani! Svet PlusNajnovije istraživanje Univerziteta Alberte u Kanadi (University of Alberta) kaže da efekat 1 čaše crnog vina može da se poredi sa celim satom vežbanja u teretani.

Stvar je u tome što resveratrol koga ima u crnom vinu (ima antiinflamatorno, kardioprotektivno i antikancerogeno dejstvo, a takođe snižava i nivo šećera u krvi) može da oživi organizam kao sat vremena fizičkih aktivnosti.Po rečima rukovodioca istraživanja Džejsona Dajka, ovo će vam omogućiti da održite tonus mišića , čak i ako ne posećujete teretanu. Resveratrol povećava broj otkucaja srca i samim tim jača srce i čini skeletne mišiće jačim i izdržljivijim.

„Naravno, svi mi smo više nego jednom čuli za zdravu naviku piti čašu crnog vina uz ručak, ali većina nikada nije ni razmišljala šta to zapravo znači“, kaže se u ovom istraživanju.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: Uspešna žena


>