Ostalo

Sme�no

Recept za posne slane kocke od spanaća, sa povrćem! (VIDEO)

Recept za posne slane kocke od spanaća, sa povrćem! Fantastično će se uklopiti kao prilog uz svaku vrstu ribe. Odlične su i kao doručak, za zdrav početak dana. U svakom slučaju za tili čas će nestati sa stola kako god ih poslužili.

Recept za posne slane kocke od spanaća, sa povrćem! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Kora je od spanaća, a fil se sastoji od povrća za rusku salatu (krompir, šargarepa, grašak) i rendanih kiselih krastavčiča sa posnim majonezom i senfom.

Potrebno za koru:

160 grama brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
200 grama obarenog spanaća
200 ml. kisele vode
2 kašike ulja



Fil:

450 grama mešanog povrća
150 ml. posnog majoneza
50 grama kiselih krastavčića
1 kašičica senfa
so, biber

 

Hladna predjela za vaš slavski sto! (RECEPTI)

Slavski kolač jednostavno i lako! Recept za početnike!




Priprema:

Skuvajte spanać i ostavite da se prohladi. Prosejte brašno, pa dodajte kašičicu praška za pecivo i kašičicu soli. Sve to lepo promešajte. Izmerite 200 g barenog i iseckanog spanaća i dodajte je smeši za koru. Dodajte 200 ml kisele vode i sve to zajedno promešajte, a zatim dve kašike ulja.

Smešu za koru prespite u tepsiju (38 x 34, može i manja) prekrivenu papirom za pečenje. Ravnomerno je rasporedite po tepsiji.

Stavite da se peče u zagrejanu rerenu na 200 C 10 – 15 minuta. Proverite da li je kora pečena čačkalicom. Pečenu koru prekrijte čistom krpom i ostavite da se ohladi.

Za to vreme možete da napravite fil.

U ohlađeno povrće postepeno dodajte posni majonez, a zatim i kašičicu senfa. Izrendajte kisele krastavčiće i promešajte. Probajte i dodajte soli i bibera po ukusu (ako volite možete da iscedite i malo limuna).

Ohladjenu koru lagano odvojte od papira za pečenje (radite to pažljivo) i prenesite je lagano na dasku za sečenje. Okrenite koru na drugu stranu i podelte je na tri jednka dela.

Prvi deo kore premažite sa 1/2 polovinom posne ruske salate (stavite više u sredinu, pa kad stavite sve kore pritisnite rukama da se fil svuda ravnomerno raspodelio, a da previše ne iscuri sa strane). Preko stavite drugu koru, pa drugu polovinu posne ruske salate. Zatim stavite i treću koru i lagano pritisnite da se fil ravnomerno raspodeli. Zamotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru preko noći, da se svi sastojci povežu. Sutradan isecite ivice.

Kocke su spremne za serviranje! Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/cooking.rs

Povezane vesti:


>