Zdravlje

Ljubav

Vežba od kojih se telo preporodi: Zadnjica se zateže, bolovi nestaju!

Lepa zadnjica je rezultat stalnog treniranja, posebno u današnjem "sedećem" društvu koje po 8 sati ne ustaje sa svoje stolice u kancelariji. Vežba od koje se telo preporodi za 10 dana! Zadnjica se zateže, bolovi u leđima nestaju!

Vežba od kojih se telo preporodi: Zadnjica se zateže, bolovi nestaju! Screenshoot/YoutubeMožda svaka devojka sanja da ima lepu i zategnutu zadnjicu, ali ništa ne dolazi lako. Ako želite da imate zategnuto telo, morate da vežbate. Glutealni mišići, poput ostalih mišićnih grupa u našem telu, mogu da se ojačaju jedino pomeranjem, tj. vežbanjem, što nam omogućava vežba koja se zove "most" ili "podizanje karlice u ležećem položaju".


Možda ste čuli za druge nazive ove vežbe, ali to nije bitno. Ono što je važno da pravilno izvođenje "mosta" omogućava zatezanje glutealnih mišića. Važno je da shvatite šta tačno podizanje karlice i izvođenje "mosta" može da uradi za naše telo.

 

1. Izvođenje "mosta" sprečava bolove u leđima


Ko ima slabe mišiće zadnjice sigurno oseća bolove u leđima. Kada mišić koji ipravlja kičmu i mišić zadnjeg dela bedara preuzme posao koji glutealni mišići moraju da obave, pojavljuje se takozvana glutealna amnezija. To dovodi do opterećenja u donjem delu leđa, jer kukovi preuzimaju teret koji nije namenjen njima. Sve to dovodi do bolova u leđima. 


Svakodnevno izvođenje "mosta" će probuditi glutealne mišiće i karličnu oblast, što će sprečiti bolove u leđima.


2. Izvođenje "mosta"sprečava bolove u kolenima


Jačanje butne kosti sprečiće opterećenje koje trpe kolena. Most je takva vežba koja može da istrenira butne kosti da stoje pravilno kako bi ublažili bol u kolenima.

 

3. Popravićete držanje tela


Treninzi u teretani su odlični, ali ako najveći deo dana provedete pogureni ispred kompjutera, ni jedan trening ne može da vam omogući savršeno držanje tela. Aktivni i snažni glutealni mišići i karlična čašica pomažu pri pravilnom sedenju. Slabi mišići koji se nalaze ispod i iznad karlice, poput mišića korteksa, dovode do nepravilnog držanja tela prilikom sedenja.

 

4. Prelepa zadnjica


Prelepa zadnjica se postiže svakodnevnim izvođenjem vežbe "most". Samo istrajte i rezultati će doći.

 

5. Svake farmerke će vam odlično stajati

Ne postoje pantalone ili farmerke koje ne stoje lepo, kada je zadnjica obla i zategnuta. A to se može postići samo redovnim i svakodnevnim izvođenjem vežbe "most".

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Stil

Povezane vesti:


>