Lepota

Ljubav

Recepti naših baka za negu kože lica bez veštačkih sastojaka!

Za negu kože tela i lica, protiv opekotina, upala i prehlade uvek su najbolji izbor, recepti iz prirode! Narodni recepti naših baka za negu kože lica bez veštačkih boja i sastojaka prava su dragocenost.

Recepti naših baka za negu kože lica bez veštačkih sastojaka! Svet Plus



Puno je narodnih recepata za negu kože lica koje su koristile naše bake pre pojave gotovih krema koje možete kupiti u prodavnicama, a na koje smo mi potpuno zaboravili. Recepti za ove kreme su 100% prirodni za razliku od kupovnih krema.

Vlažne ili masne, mirišljave ili ne, one su oduvek predstavljale važno žensko oružje u borbi za lepotu. One su, takođe, i najstrože čuvana tajna kozmetologije i ponos mnogih čuvenih kozmetičkih kuća.

Krema mirisna ruža

U 40 g destilovane vode pažljivo umešajte 5 g praška (praha) aloje, dolijte 20 g ružine vodice i dodajte 10 g meda. Zagrevajte sve na pari i, lagano mešajući, dodajte rastopljeni lanolin ili neku drugu masnu osnovu.

Krema od kamilice

Rastopite na pari 100 g margarina (neslanog), dodajte 6 čajnih kašičica glicerina, 4 žumanca, 60 g kamfornog špiritusa, 10 čajnih kašičica maslinovog ili drugog biljnog ulja i pola čaše uvarka kamilice. Uvarak se sprema tako što se supena kašika suvog cveta kamilice prelije kipućom vodom (pola čaše) i ostavi na tihoj vatri 30-40 minuta, a potom procedi.

Cvetna krema

Propustite kroz mašinu za mlevenje mesa 5 supenih kašika mešavine latica ruže, jasmina, belog krina, listova koprive i ploda crne ribizle. Ovu masu dobro umutite s margarinom (50 g) i belim pčelinjim voskom (10 g). Krema se može obogatiti i uljnim rastvorom vitamina A. Efikasna je u nezi suve kože koja nije u prvoj mladosti.

Kako da imate savršene šiške tokom celog dana?!

Svaka treća žena ima problem! Evo zašto gube želju za s*ksom!

Seda kosa? Unosite dovoljno ovih vitamina i nećete osedeti!


Krema po receptu legendarnog naučnika Karavajeva

Prelijte smesu jednakih delova trava (koje navodimo) uljem od suncokreta i kuvajte na pari 6 sati. Kad se ohladi, procedite i čuvajte na tamnom mestu. Potrebno je sledeće bilje: nana (list), bor (izdanci), šipak (plod), pelen (trava), kantarion (trava), rosopas (trava), neven (cvet), kamilica (cvet), komorač (plod), kim (plod), majčina dušica (trava), zatim kamfor i aromatično ulje nane i anisa.

Ovo sredstvo podmlađuje kožu, regeneriše je i ima protiv upalna i antimikrobna svojstva. Krema se preporučuje i za lečenje opekotina, odlično je sredstvo za sunčanje i koristi se za premazivanje sluzokože nosa za lečenje prehlada.

Ako želite da dodate neki moderniji sastojak, masne komponente u ovim receptima zamenite kokosovim uljem.

Napomena: 

Ako koristite gotove kreme, vodite računa o mogućim alergijskim reakcijama na neke od komponenata (to važi i za kreme od bilja). Čuvajte se krema u čiji sastav ulaze hormoni i ne preterujte u debljini nanošenja sloja svih krema. Višak odstranjujte odgovarajućim tuferima i ne zaboravite- koža mora da diše, ona je važan organ i mora da funkcioniše besprekorno.


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kućni lekar

Povezane vesti:


>