Lepota

Ljubav & Sex

Seda kosa? Unosite dovoljno ovih vitamina i nećete osedeti!

Seda kosa? Moguće je zaustaviti ovaj proces! Unosite dovoljno ovih vitamina i nećete osedeti! Danas se sede vlasi pojavljuju u mlađim godinama, a evo i zašto se to dešava.

Seda kosa? Unosite dovoljno ovih vitamina i nećete osedeti! Svet PlusSiva boja osedelih vlasi nastaje odsustvom više od 70 odsto melanina u pigmentu. Nakon tridesete kosa postepeno počinje da gubi pigmentaciju i pojavljuju se sede vlasi. Struktura vlasi se menja usled godina ili spoljašnjih faktora. Tada se pojavljuju sive ili žućkaste vlasi, a kasnije ćelije počinju da proizvode molekule hidrogen-peroksida, zbog čega dlake postaju bele.

 
Najčešći okidači sede kose:

- Disbalans hormona;

- Hronični stres;

- Neadekvatna ishrana (uzrok sede kose može biti deficit vitamina);

- Zagađen vazduh;

- Pušenje i alkohol;

- Agresivni proizvodi za negu kose;

- Bolesti štitne žlezde i autoimuna oboljenja;

- Genetika.

 

Kako da imate savršene šiške tokom celog dana?!

Svaka treća žena ima problem! Evo zašto gube želju za s*ksom! 

Najpozantiji astrolog u Britaniji: Brak sklopljen u 2020. godini trajaće zauvek!Ako želite da sprečite da kosa osedi pre vremena ili uopšte, proverite nivo selena, kalcijuma, bakra, vitamina B12 i feritina u folikulu dlake. Ukoliko su smanjeni, treba da ih nadoknadite i konstantno održavate optimalan nivo, pa će se i stanje kose popraviti.

Kako prirodnim putem nadoknaditi ove supstance?

- 4 brazilska oraha biće dovoljna da unesete potrebnu količinu selena. Izbacite orahe iz ishrane za to vreme, jer može doći do prezasićenosti;

- Melasa je odličan izvor bakra. Konzumirajte jednu kašiku dnevno 6 do 12 meseci i problem sede kose trebalo bi da bude rešen. Dok uzimate melasu, unos šećera smanjite na minimum;

- Feritin je najteže nadoknaditi, a jedan od najboljih načina jeste uzimanje suplemenata gvožđa;

- Kalcijum se u velikoj količini može naći u susamu, maku, mlečnim proizvodima... Uz njega nikako ne uzimajte vitamin K i D. 

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>