Ostalo

Sme�no

Hladna predjela za vaš slavski sto! (RECEPTI)

Ništa lepše od dekorisanih i punih šarenila tanjira za predjelo! Treba vremena i truda ali na kraju se svakako isplati. Ako ne sve, odaberite ono što vam se najviše dopada od naših predloga. Hladna predjela za vaš slavski sto!

Hladna predjela za vaš slavski sto! (RECEPTI) Svet Plus



Praziluk salata sa šunkom

praziluk 0.5kg
šunka 300g
sir trapist 150g
jaja  3kom
kisela pavlaka 400 grama
majonez 200g
so


Da bi ste napravili salatu od praziluka i šunke potrebno je da praziluk sitno isečete, posolite ga i ostavite sa strane da pusti vodu. Tvrdo skuvajte jaja za salatu, ohladite ih pod mlazom hladne vode, oljuštite i isecite jaja na kockice. Sir krupno narendajte, a šinku sitno isecite.

Ocedite višak vode iz praziluka, zatim dodajte šunku, kuvana jaja, narendan sir i malo soli. Pomešajte pavlaku i majonez, pa sa dobijenim umakom prelite salatu. Praziluk salatu sa šunkom lagano promešajte i služite kao prilog uz sve vrste mesa ili kao laganu večeru sa dvopekom.



Tost torta sa ajvarom

tost hleb 250g
ajvar 200g
kisela pavlaka 400g
majonez 200g
šunkarica 200g
sir trapist 200g
peršunov list 1.5sk
so 2g


Premaz:

sremski sir 200g
majonez 200g
kisela pavlaka 200g
so 2g


Priprema:

Za tost tortu sa ajvarom umutite osnovu za fil: sastavite kiselu pavlaku, ajvar, majonez i malo soli pa dobro promešajte da se sastojci sjedine. Podelite smesu od ajvara na tri dela.

U jedanu trećinu smese za slanu tost tortu dodajte sitno isečenu šunkaricu i dobro promešajte. U drugu trećinu smese stavite narendan sir trapist i dobro promešajte, a u preostalu trećinu smese dodajte sitno isečen peršunov list.

Složite tost tortu sa ajvarom: napravite osnovu za tortu od tost hleba i premažite je sa celom smesom od trapist sira. Poredjajte opet tost preko smese od sira i premažite ga sa celom smesom sa šunkaricom. Preko složite tost i premažite ga sa celom smesom sa peršunovim listom. Tortu završite sa redom tost hleba.

Napravite premaz za tost tortu sa ajvarom spojite kiselu pavlaku, sitni sir, majonez i malo soli, dobro promešajte i ovim filom premažite celu tortu. Ukrasite je po želji i ostavite u frižideru da se sastojci sjedine, najbolje preko noći. Isecite slanu tost tortu na parčad i poslužite.
 

Recept za najbolje domaće tortilje!




Rolnice od šunke punjene sirom

šunkarica 400g
mladi sir 300g
kačkavalj 200g
krompir 200g
beli luk 2 čena
zelene masline 10kom
majonez 300g
biber 0.5 kk
so1 kk


Priprema:

Za pripremu fila za rolnice od šunke punjene sirom krompir oljuštite, skuvajte i isecite na sitne kockice. Na sitne kockice isecite i kačkavalj.

U dublju činiju stavite mladi sir, majonez, kačkavalj, sitno isečeni beli luk, iseckane masline, so i biber pa sve dobro promešajte da se smesa izjednači. U gotovu smesu pažljivo umešajte pripremljen krompir i ostavite je da se dobro ohladi u frižideru.

Ohladjenu smesu oblikujte u manje valjke, dužite lista šunkarice. Šunkaricu isecite na listove. Na svaki list šunkarice stavite po jedan valjak smese od sira i urolajte. Isecite rolnice na manje komade i držite ih u frižideru do služenja.
 

Ukusan ručak: Piletina u kremastom sosu! Recept za četvoro! (VIDEO)




Punjeni šampinjoni:

šampinjoni 400g
sir trapist 200g
so1kafena kašičica
biber 0.5kk
ulje 2 supene kašike
beli luk u prahu po ukusu


Punjeni šampinjoni se pripremaju na sledeći način: izaberite lepe šampinjone očistite ih i izvadite drške, pa složite šampinjone u tepsiju obloženu pek papirom malo ih posolite i pobiberite. Drškice šampinjona sitno isecite pomešajte ih sa uljem i belim lukom u prahu i stavite po malo fila u svako udubljenje pečurke.

Sir isecite na komadiće koliko imate šampinjona i stavite po komadić na svaku pečurku. Preko sira pokapajte po malo začinjenog ulja i stavite punjene šampinjone u rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peku 30 minuta. Punjene šampinjone tople poslužite.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/recepti

Povezane vesti:


>