Zdravlje

Ljubav & Sex

Poboljšajte zdravlje primenom ovih principa! Ne košta ništa!

Biti zdrav ima različito značenje za različite ljude. Za laike to najčešće znači ne biti bolestan, dok zdravstveni radnici pod zdravljem podrazumevaju odsustvo medicinski definisanih bolesti i nesposobnosti. Umesto da kupujete skupe suplemente i egzotične zdrave namirnice, poboljšajte zdravlje primenom ovih principa! Ne košta ništa!

Poboljšajte zdravlje primenom ovih principa! Ne košta ništa! Svet Plus1. Žvaćite bolje hranu.

U mnogim tekstovima pronaći ćete savete da svaki zalogaj treba žvakati 30, 50 pa čak i 100 puta!

Naravno, što više, to bolje, ali pokušajte da zalogaj žvaćete bar 20 puta. Za vaš želudac i creva bilo bi idealno da hrana stiže u, bukvalno, tečnom stanju. Za to vreme, mozak analizira hranu i "govori" vašem sistemu za varenje kako tačno treba da bude sastav digestivnih sokova da bi se sve hranljive materije najbolje iskoristile.

2. Pijte više vode.

Višak kalorija, otpadne materije iz organizma, eventualne toksične supstance, infekcije... sve se to "ispira" tečnošću iz organizma. Za bolje zdravlje, trudite se da pijete oko 2 litra vode dnevno.

Nemojte piti vodu tokom obroka. Ako hranu dobro žvaćete, voda vam neće ni biti potrebna.

3. Dišite bolje.

Dišite što dublje i ne žurite s udahom i izdahom. Ako osećate da dišete plitko i ubrzano, povremeno primenite laku vežbu brojeći u sebi - od 1 do 4 udah, na 5-6-7 lako zadržite vazduh pa na 8 polako izdahnite. Ponovite 5 puta, dišući kroz nos, pa se vratite na normalno disanje.
 

Simptomi menopauze! Jasan pokazatelj!

Anemija vam je problem? Proso je lek! Odličan recept za bolju krvnu sliku!
4. Nemojte jesti posle 8 sati uveče.

Kasni obroci narušavaju zdravlje organizma, jer hrana podiže nivo šećera u krvi, diže insulin, diže nivo kortizola i svi hormoni se pokreću jer telo očekuje aktivnost.

Umesto toga, dozvolite mu da se odmori i polako pripremi za noć.

5. Idite na spavanje ranije.

Koliko sati spavate vikendom, kad ne morate rano da ustanete? E, toliko vam sna treba svakog dana.

Uskladite se, što više možete, sa ritmom dana i noći, pokušajte da odete na spavanje već 2 ili 3 sata nakon poslednjeg obroka.

6. Stojte bosonogi na zemlji.

Kad god ste u mogućnosti, šetajte, stojte ili sedite bosonogi na travi ili pesku, bar pet do deset minuta. Zemljina frekvencija je 7.83 Hz, a naši teta talasi su u opsegu između 4 i 8 Hz.

Zemljina frekvenca nam pomaže da "izvučemo" svoja čula iz spoljašnjeg sveta i usredsredimo se na unutrašnje signale.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Lepa i srećna

Povezane vesti:


>