Ostalo

Smeno

Kinder bueno oblande! Recept za slatke zalogajčiće! (VIDEO)

Čokolada se već vekovima smatra afrodizijakom. Od drevnih Asteka, pa sve do Kazanove i francuskog dvora – svi su verovali da je čokolada “eliksir ljubavi”. Ovo je naravno brza i laka poslastica sa čokoladom, slatkiš kome niko ne može odoleti. Kinder bueno oblande! Recept za slatke zalogajčiće!

Kinder bueno oblande! Recept za slatke zalogajčiće! (VIDEO) Screenshoot/YoutubeČokolada ima čak 600 elemenata koji joj daju ukus, a vino radi poređenja samo 200. Crna čokolada sadrži antioksidante koji snižavaju pritisak.

Za Kinder bueno oblande vam je potrebno:

– 600 g šećera

– 200 ml vode

– 3 lista oblandi

– 600 g mleka u prahu

– 250 g margarina

– 100 g crne čokolade

 

Tahini pasta od susama recept za zdravlje!

Recept za humus, najbrži način! Najzdraviji namaz na svetu!

Priprema:

Šećer i vodu staviti na šporet i špinovati oko desetak minuta.

Čokoladu stavite na paru ili u mlaku rernu da se polako otapa dok pravite fil.

Za to vreme izmutite margarin polako dodavajući mleko u prahu. Sve zajedno muitite da se izjedanči pa lagano dolivajte vruć istopljen šećer. Mutite oko dva minuta pa masu odmah podelite na dva dela.
 

Anđeline kifle, meke kao duša! Recept za svaku priliku!U jedan umešajte otopljenu čokoladu.

Dok je toplo filujte. Na prvu oblandu čokoladni fil, stavite drugu oblandu, beli fil i opet oblandu. Dobro pritisnite nekim težim predmetom i ostavite nekoliko sati ili do sutradan. Režite male napolitanke i poslužite. Pošto mogu dugo da stoje možete ih pripremati i do deset dana ranije od praznika ili slave. Čuvajte ih dobro zatvorene da ne povuku vlagu, na hladnom mestu.

Još recepata možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>