Lepota

Ljubav

Savršena nega lica tokom jeseni! Učiniti kožu blistavom, čistom i zdravom!

Dok jesen predstavlja oproštaj od leta i dobrodošlicu zimi, naša koža često ostane uskraćena za negu skladnu vremenskoj promeni koja nastupa tokom ovog godišnjeg doba! Savršena nega lica tokom jeseni! Učiniti kožu blistavom, čistom i zdravom!

Savršena nega lica tokom jeseni! Učiniti kožu blistavom, čistom i zdravom! Svet Plus



Sve je više onih koji shvataju da koži treba priuštiti druagačiji tip nege tokom leta i tokom zime, a sada je vreme i da razumemo to da su koži potrebni određene promene u nezi i tokom prelaznih godišnjih doba – tokom jeseni i proleća. 

Prikladna, jesenja nega kože za cilj ima jedno – učiniti kožu blistavom, sjajnom, čistom i zdravom i tokom ovog, romantičnog, a istovremeno melanholičnog godišnjeg doba. Ipak, nije samo nega ta koja kožu čini lepom, a ten blistavim.

Tu je i ishrana, koja treba da poboljša imunitet i na taj način ga učini jačim, a istovremeno utiče i na kožu! Tako na primer, organski prah od make nutricionisti preporučuju za poboljšavanje čitavog imuniteta i zdravlja.
 

Gusta kosa! Drevni turski recept!





No, vratimo se na jesenju negu kože. Naše savete pročitajte u narednim redovima:

Ne propuštajte noćnu negu lica tokom jesenjih dana

Nije dovoljno negovati kožu ujutru, već je našem najvećem organu potrebna i nega tokom večernjih časova! Posebno kada je reč o jesenu i zimi, hladnim godišnjim dobima karakterističnim po vetru i drugim faktorima koji imaju lošeg uticaja na izgled i kvalitet kože. 

Noćne kreme za lice  definitivno su neophodan deo nege lica tokom jeseni. Odlično će nahraniti kožu i pripremiti je da spremna dočeka hladnije, zimske dane. 

Da li ste znali da se ćelije kože u najvećoj meri regenerišu upravo tokom noći?

Ovo je jedan od glavnih razloga za to što mnogi dermatolozi preporučuju noćnu negu lica, posebno tokom hladnog vremena. Ovo će odlično pripremiti vašu kožu za zimski period koji sledi, a tokom leta ste verovatno izbegavali da nanosite noćne kreme za lice, pa je upravo ovo promena u nezi lica od koje treba krenuti.

Počnite da koristite bogatiju hidratantnu kremu

Zbog promene vremenskih uslova, izuzetno je važno da počnete da koristite bogatiju hidratantnu kremu već početkom jeseni.

Dok leti naša koža ne zahteva jake, masnije kreme koje služe dnevnoj hidrataciji, hladnije jesenje vreme počinje da suši našu kožu, pa je vreme da joj nadoknadimo sjaj koji počinje da gubi. 

To ćete definitivno najbolje uraditi pomoću svakodnevne, redovne nege kože bogatijom hidratantnom kremom, od one koju ste do sada koristili.

Ne zaboravite na balzam za usne i antirid

Ako tokom leta niste – sada je vreme da počnete da koristite balzam za usne i kremu za područje oko očiju! 

Usne su posebno osetljive na vetar i hladnoću, pa se najviše suše upravo tokom ovog perioda. Mnoge dame zaborave da i njima treba jednaka, ako ne i veća posvećenost nezi, kao i ostalim delovima kože lica. Zato obavezno počnite sa redovnim korišćenjem bogatog i kvalitetnog balzama za usne. 

Ista stvar je i sa područjem oko očiju – često zaboravljamo na važnost nege ovog dela kože lica, pa ga zapostavimo prilikom vršenja svakodnevnih rituala nege. Jesen je period kada to ne smemo da dozvolimo sebi! Nagla promena vremena i vetar naročito iritiraju oči, pa tako i područje oko njih. 

Ne prestajte sa korišćenjem kreme za sunčanje

Ukoliko mislite da zamena kozmetičkih proizvoda koje ste koristili tokom leta sa onima koje ćete ubuduće koristiti podrazumeva i to da prekinete sa korišćenjem kreme za sunčanje, odnosno kreme sa SPF faktorom – grešite!

Koža će vam biti zahvalna ukoliko nastavite da je negujete kremama sa zaštitnim faktorom! Iako sunčevi zraci nisu iste jačine kao tokom leta, oni su i dalje prisutni u velikoj meri! Osim toga, to što je temperatura hladnija, ne znači i da je sunce manje štetno!

Iz tih razloga, dermatolozi smatraju da je izuzetno značajno nastaviti sa korišćenjem kreme sa zaštitnim faktorom i tokom jeseni, te ne odlažite svoje kozmetičke preparate za sunce odmah po završetku leta! Nastavite sa njihovim korišćenjem!

Uz ove savete, sigurni smo da će vaša koža tokom jeseni biti negovana na najbolji mogući način, a da će vam na tome biti zahvalna, te vam vratiti najlepše što može – svojim sjajem, blistavošću i elastičnošću! 

Sem ovoga, ne zaboravite da je važno i da uvedete zdrave navike u ishranu, ne zaboravite na onu čuvenu: Lepota dolazi iznutra! Spremne dočekajte zimu i već danas krenite da primenjujete jesenje rituale nege! 

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Luftika

Povezane vesti:


>