Recepti

Ljubav

Anđeline kifle, meke kao duša! Recept za svaku priliku!

Naučno je dokazano da miris peciva pozitivno utiče na raspoloženje, pa čak i vraća u detinjstvo, u neka bezbrižnija vremena... Od ove smese se ne moraju iznimno praviti samo kifle, jer kada prvi put budete umesili testo, shvatićete da je savršeno za sve što vam padne na pamet od peciva. Anđeline kifle, meke kao duša! Recept za svaku priliku!

Anđeline kifle, meke kao duša! Recept za svaku priliku! Svet Plus



Evo šta vam je potrebno za Anđeline kifle:

- tri pune supene kašike pavlake
- oko 800 grama brašna
- 2/3 kockice kvasca
- 360 ml mlake vode 
- 2 kašičice soli (ravne)
- 2 ravne kašičice šećera
- 250 ml ulja


Premaz:

- 1 jaje

Priprema:

Pomešajte kvasac i šećer sa tolom vodom da se istopi, pa dodati pavlaku, ulje i deo brašna. Mutiti varjačom, dodati so, još malo brašna, a zatim mesiti i dodavati brašno. Testo mora biti izuzetno mekano.

Kada je testo umešeno premazati ga uljem i prekriti folijom, pa ga ostaviti na toplom 45 minuta. Nakon isteka vremena, testo premesiti, vratiti foliju i sačekati još deset minuta. 

Testo razvucite na debljinu od oko pet milimetara i seći pravougaonike kao što je prikazano na slici. Naravno, vi ih možete praviti i kao klasične kifle. Možete ih puniti sirom, pica nadevom, šunkom, kačkavaljem ili slatkim nadevima. (izostavite so u testu)
 

Sarma na starinski način! Poslužite je uz proju! (VIDEO RECEPT)

Slavski kolač - ukrasi! Kakvo testo je potrebno i kako ga oblikovati!

Testo, pecivo, pogače! Fantastične ideje koje će vas oduševiti! (VIDEO)



 

Recept za najbolje domaće tortilje!



Kada kifle budu spremne, premažite ih žumancem, pospite omiljenim semenkama i stavite u rernu koja je tek počela da se zagreva. Pečene kifle premažite puterom ili uljem i pokrijte krpom na kratko. One će i narednog dana biti savršene i mekane kao duša. Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>