Lepota

Ljubav

Primenite jednostavne metode za lepotu! Nega na prvo mestu!

Sve manje imamo vremena za sebe, posao, kuća, deca... Ostaje li vremena za negu i brigu o sebi i svom izgledu?! Nije sve u skupim tretmanima! Ovo su sasvim jednostavne stvari, a ne oduzimaju puno vremena. Primenite jednostavne metode za lepotu! Nega na prvo mestu!

Primenite jednostavne metode za lepotu! Nega na prvo mestu! Svet Plus



Dubinsko čišćenje kože

Dubinsko čišćenje lica je prava gozba za kožu, a da biste ovo izveli, sve što vam je potrebno je da napunite neku posudu vrelom vodom i dodate četiri kapi eteričnog ulja koje odgovara vašem tipu kože.

Normalna koža: pomorandžino ulje ili ulje od lavande
Masna koža: ulje od limuna ili eukaliptusa
Suva koža: ulje od ruže ili kamilice


Suvo četkanje pre tuširanja

Verovatno ste čuli za suvo četkanje kože, koje se radi mekanim četkama namenjenim za to. Nema tu nikakve posebne mudrosti niti tehnike, ali suvo četkanje ima dobre efekte na kožu. Uradite to pre tuširanja – poboljšaće cirkulaciju, deluje i kao piling kože, a stimuliše i limfni sistem.

Piling usana

Koliko god lep karmin da stavite, usne ne izgledaju lepo ako su suve ispucale. Uradite piling kože – nanesite malo balzama za usne i istrljajte četkicom za zube. Gledajte da ne budete previše grubi jer treba samo da uklonite mrtve ćelije kože, ne da raskrvarite usne.

Tamni krugovi ispod očiju

Prva i ujedno najuočljivija posledica bančenja su izraženi, tamni podočnjaci. Da biste ih se rešili, izrendajte pola krompira i stavite ga u gazu. Kesice od gaze stavite ispod očiju, ali pazite da krompirov sok ne dođe u kontakt s očima. Ostavite da deluje 15 do 20 minuta, a zatim kožu operite toplom vodom.
 

Najmodernija frizura ove jeseni! Praktična i šik, pristaje svima!

Cimet može da posvetli vašu kosu za par nijansi! Bićete iznenađene!





Kosa bez sjaja

Nakon sedenja u zadimljenim prostorijama, posledice ćete prvo uočiti na kosi. Da biste povratili sjaj i negovan izgled kose, pomešajte dva jaja s malo mleka i nanesite celom dužinom kose. Preparat ostavite da deluje pet minuta, pa isperite.

Konturisanjem istaknite crte lica

Konturisanje je mnogo lakše nego što mislite, samo je potrebno malo vežbe, ali daje sjajne rezultate. Ako na lice nanesete puder samo u jednom tonu, izgledaće OK, ali ako nanesete hajlajter na delove lica na koje najpre pada svetlost, izgledaćete savršeno.

Brinite o obrvama

Neka uvek budu uredne i lepo počupane, a nije loše ni da ih negujete tako što ćete ponekad na njih naneti maslinovo ulje.


Masna i nečista koža

Da biste se rešili viška sebuma s kože lica, izrendajte jabuku srednje veličine i pomešajte s kašičicom meda. Masku nanesite na kožu i ostavite da deluje desetak minuta, pa isperite hladnom vodom.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>