Lepota

Ljubav

Nova frizura za jesen odlična ako imate retku kosu!

Šarliz Teron ima novu frizuru! Hrabra odluka glumice da se ošiša na kratko oduševila je sve žene! Ne sećamo se kada je poslednji put neka od poznatih dama izazvala ovoliku pometnju zahvaljujući promeni izgleda u vidu frizure, piše Elle. Nova frizura za jesen odlična ako imate retku kosu!

Nova frizura za jesen odlična ako imate retku kosu! Screenshoot/Instagram



Gusta i svilenkasta kosa san je svake žene ali priroda prosto nije sve jednako nagradila. Duga kosa deluje ženstveno i mnoge žene čeznu za njom, međutim ne polazi svima od ruke da dostignu željenu dužinu.

Najhrabriji potez koji možete da uradite ukoliko želite da osvžite izgled, jeste taj da promenite frizuru, ali drastično. Za ovakve odvažne poteze, obavezno sledi nagrada. Lepa Šarliz Teron odličan je dokaz za to.

Glumica je skratila kosu i promenila boju. Međutim, razlog za pravu buru u medijima izazavale su reakcije vezane za izbor njene frizure.
 

Najmodernija frizura u 2019. godini. Svima pristaje!

Cimet može da posvetli vašu kosu za par nijansi! Bićete iznenađene!

 
 

Nega posle pedesete godine! Pravila za mladoliki izgled!



U pitanju je piksi frizura koja je bila izuzetno popularna početkom 80-ih godina prošlog veka, a koja nije viđena otprilike upravo od tada. Popularan nadimak bio joj je "muška frizura".

Nosi se na dva načina - sa šiškama zalizanim na jednu stranu, uz asimetrični razdeljak ili sa šiškama isfeniranim preko čela.

Glumici je ova promena donela salve pohvala, ali i zadivljujuću transformaciju zbog koje izgleda pa, sigurno nekih desetak godina mlađe.

Kako ishrana utiče na rast i kvalitet kose?

Zdrava ishrana je od vitalne važnosti za zdravlje i izgled kose baš kao i za kožu. Proteini i složeni ugljeni hidrati su ključni za održavanje dobrog kvaliteta kose, zato vodite računa da ih uključite u ishranu. Proteine unosite konzumiranjem ribe, jaja, mesa, mahunarke.

Ugljeni hidrati su važni. Obezbedite ih kroz unos smeđeg pirinča, tosta od celog zrna ili ovsene kaše.

"Ako pijete previše alkohola i pušite, verovatno ćete uticati na nivo vitamina C", navode frizeri. Preporuka je da u svoju ishranu uvrstite kivi, pomorandže i brokoli.

Vitamini D, koji se nalaze u lisnatom zelenilu i kelju i vitamini E, koji se nalazi u bademima, slatkom krompiru i avokadu, takođe će podstaći rast kose. Dodaci ishrani i dodatan unos vitamina može da bude od koristi. Postoji nekoliko ključnih hranljivih materija koje su nam potrebne kako bismo ubrzali rast:
 

Najmodernija frizura ove jeseni! Praktična i šik, pristaje svima!


Studije su otkrile da nedostatak gvožđa pogađa skoro 25 procenata svetske populacije, a on je od suštinskog značaja za zdravu kosu. Ovo su osnovni sastojci za kosu, a dodatak B12 posebno je važan za vegane jer se nalazi samo u životinjskim proizvodima. Oba vitamina pomažu u proizvodnji novih ćelija kose.

Esencijalne amino kiseline su proteini, a naša kosa je napravljena od proteina, pa se njohov inos preporučuje. Vitamin D ima snažan uticaj na rast kose, jer svaki folikul dlake sadrži hormon receptora vitamina D

Šta možete učiniti da sprečite lomljenje kose?

„Izbegavajte rigorozne dijete i nezdravu ishranu. Restrikcija određenih namirnica loše utiče na stanje kose i prouzrokuje njeno opadanje i lomnjenje."


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Elle/Still

Povezane vesti:


>