Zdravlje

Ljubav & Sex

Gorušica: Osvežavajući napitak koji ublažava želudačnu kiselinu!

Sok od šargarepe odlično je prirodno sredstvo za čišćenje organizma od štetnih materija i pomaže kod lošeg varenja, a kao prvu pomoć možete ga koristiti i za ublažavanje gorušice. Osvežavajući napitak koji ublažava želudačnu kiselinu!

Gorušica: Osvežavajući napitak koji ublažava želudačnu kiselinu! Svet PlusSvi nutricionisti će se složiti s tvrdnjom da je šargarepa veoma zdrava. Bogata je vitaminima A, C, K i B8, kao i folatom, kalijumom, gvožđem, bakrom i manganom. Međutim, većina blagotvornih svojstava šargarepe potiče od njenog bogatstva beta karotenom i vlaknima

Ako želite da zadržite mladalački izgled, jedite bar jednu šargarepu na dan. Ovo povrće je pozno po svojim antiejdžing moćima. Naime, bogatstvo beta-karotenom štiti ćelije u organizmu od oštećenja. Takođe, s obzirom da us bogate vitaminom C, šargarepe podstiču razvoj kolagena koji koži pruža elastičnost i sprečava pojavu bora.Da biste ublažili simptome gorušice, treba zameniti sokove citrusa ili jabuke napicima napravljenim od povrća, a dobra opcija je sok od šargarepe.

Potrebno vam je 400 g šargarepe koju treba dobro oprati, a zatim iseći na komade i stavite u sokovnik. Sok neutralizuje želudačnu kiselinu i uspostavlja normalnu funkciju želuca. Treba ga piti u malim gutljajima.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>