Ostalo

Smeno

Recept za paradajz pelat! Zimnica u tegli! (VIDEO)

Kada se govori o kvalitetu krvi mora se spomenuti i gvožđe, kalijum, vitamin A, kao i vitamin C. Zanimljivo je da je paradajz bogat svim ovim mineralima i vitaminima, te je na taj način veoma blizak prijatelj čovekovoj krvi i može joj doneti samo dobra. U velikoj meri ona će biti poboljšanog kvaliteta, ako se u svakodnevnu ishranu uvrsti ovo izvrsno povrće. Paradajz u komadu je odličan za pripremu đuveča, sataraša, soseva i raznih drugih jela zimi, a možete ga koristiti i kao ukusnu salatu. Priprema se bez konzervansa. Recept za paradajz pelat! Zimnica u tegli!

Recept za paradajz pelat! Zimnica u tegli! (VIDEO) Screenshoot/Youtube
Paradajz je takođe poznat po činjenici da će znatno poboljšati vid. On u velikoj meri sadrži vitamin A, koji pospešuje i poboljšava vid. Isto tako ovaj vitamin će sprečiti mnoga oštećenja vida, kao i degeneraciju. Postoje naučna istraživanja koja potvrđuju činjenicu o poboljšanju vida. Vid se osobama koje su svaki dan pile po čašu paradajza poboljšao za 40 posto, dok kod onih što ga nisu konzumirali nije bio slučaj.

Priprema:

Oprati 1 kg paradajza. Zaseći krstić na vrhu svakog paradajza.

Pripremiti posudu sa vodom koja je bila u frižideru i dodati kockice leda.

U ključalu vodu staviti 4-5 paradajza i sačekati 30 sekundi. Posle 30 sekundi izvaditi paradajz i staviti u posudu sa hladnom vodom. Ostaviti paradajz da odstoji 30 sekundi u hladnoj vodi, potom izvaditi paradajz i oljuštiti ga.
 

Paprike u pavlaci! Najbolji recept!

Najbrže kiseljeni kupus! Bez pretakanja! (VIDEO)


Tegle staviti u rernu koja je prethodno zagrejana na 150 stepeni. Paradajz iseći na polovine ili ako je veći na četvrtine. Zatim iseći središnji deo paradajza i ređati u teglu. Na polovini tegle dodati 3-4 listića svežeg bosiljka, zatim paradajz i na kraju još 4 listića bosiljka. Dodati jedni kašičicu šećera i jednu kašičicu soli. Na kraju paradajz dobro pritisnuti da bi se stvorio sok od paradajza jer se ne dodaje nikakva tečnost i tegla treba skroz da se ispuni sokom da ne bi ostao vazduh kada se skuva, jer to je veoma bitno za pasterizaciju i očuvanje zimnice.
 

Zimnica kao lek: Paradajz iz flaše, bez kuvanja! (RECEPT)

Tiho pečeni paradajz sa belim lukom kao zimnica! 

Medene paprike: Slatko-kisela zimnica koju ćete obožavati!Dobro zatvoriti tegle.

U šerpu staviti krpu. Staviti tegle i sipati hladnu vodu da bude ispod nivoa poklopca. Uključiti ringlu na najjače, a kada poćne da vri smanjiti vatru na srednju temperaturu i ostaviti da se kuva 35 minuta.

Posle 35 minuta ostaviti da se potpuno ohladi u toj vodi, a onda svoj paradajz pelat odložiti na neko tamno i hladno mesto.

Napomena:

Za dobru i zdravu zimnicu je bitno da je povrće dobro i zdravo, da su tegle dobro sterilisane i da su poklopci novi!

Još ideja za pripremu zimnice pogledajte OVDE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/kuvajuzivo.net

Povezane vesti:


>