Ostalo

Sme�no

Domaći puter od blansiranog kikirikija! (RECEPT)

Kikiriki je poreklom iz Južne Amerike i pripada porodici mahunarki, isto kao sočivo, pasulj ili soja. On ne samo da je odličnog ukusa, već je bogat mastima, proteinima i drugim zdravim hranljivim sastojcima. Njegova svojstva čarobna su i za zdravlje i za lepotu! Napravite domaći puter od blanširanog kikirikija!

Domaći puter od blansiranog kikirikija! (RECEPT) Svet Plus



Kikiriki je dobar izvor proteina i u sebi ima visok sadržaj esencijalnih vitamina, minerala i biljnih jedinjenja. Prednosti kikirikija su različite, pa ih svakako treba dodati na listu svakodnevne ishrane. Međutim, zbog visokog sadržaja masti i kalorija koje ima kikiriki, nemojte preterivati.


Sastojci u kikirikiju održavaju kožu sjajnom i blistavom. Osim toga, dijetetska vlakana u ovoj biljci pomažu da se organizam oslobodi viška toksina, čime koža postaje besprekorno meka i sjajna. S druge strane, kikiriki sa svojim sadržajem magnezijuma u sebi može da smiri nerve, krvne sudove i mišiće da bi ubrzao protok krvi u kožu.
 

Tahini pasta od susama recept za zdravlje!

Recept za humus, najbrži način! Najzdraviji namaz na svetu!




Potrebno za puter od blanširanog kikirikija:

- 250 grama blansiranog kikirikija
- 2-3 kašike maslinovog ulja ( ili nekog drugog po vašem izboru)


Priprema:

Stavite 250 grama blanširanog, lagano proprženog svežeg kikirikija u blender. Zatim dodajte ulje. Mešajte dok kikiriki ne poprimi željenu gustinu, bilo glatku ili pomalo hrskavu, upravo onako kako vi volite. Na taj način dobićete oko 120 grama putera od kikirikija. 

Puter držite u staklenoj tegli dobro zatvorenoj.

 
Još recepata možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>