Lepota

Ljubav & Sex

Depilacija! Sa ovih delova tela dlačice ne smete čupati!

Nema osobe koja nije naišla na problem sa dosadnim dlačicama kojih želi da se reši. Uklanjanje neželjenih dlačica sa lica, vrata, nogu, pazušne regije, stomaka nausnica ili ruku poznato je od pamtiveka. Depilacija! Sa ovih delova tela dlačice ne smete čupati!

Depilacija! Sa ovih delova tela dlačice ne smete čupati! Screenshoot/Youtube

Sigurno ste već čuli ili pročitali različite savete o tome koji je metod za rešavanje problema sa dlačicama uspešan. Evo šest proverenih načina, kao i razloga za i protiv:

brijanje dlačica
uklanjanje dlačica prirodnim metodama (medom, šećernom pastom, brašnom ili sodom bikarbonom)
posvetljivanje dlačica ( nije baš uklanjanje, ali može da posluži)
uklanjanje dlačica različitim preparatima (kremama)
čupanje dlačica pincetom i depilacija
laserska epilacija


Istraživanja su potvrdila da je korišćenje makazica na određenim regijama daleko zdravije i bolje. Čupanje dlačica pincetom izvlači celu dlaku sa korenom, ali se kod pojedinih delova tela ne preporučuje korišćenje pincete.
 

Dijeta - Brzo-800 postala je pravi hit! Od 5 do 10 kilograma za tri nedelje!
 

Mislili ste da je korov?! Tušt je vrlo korisna i lekovita biljka!Mladeži

Dlačice koje rastu iz mladeža mnogi uklanjaju pincetom. Stručnjaci su izričiti, ovakve dlačice tretirajte isključivo makazicama. Makazicama ih možete skratiti, ali pazite da ne povredite površinu mladeža. Korišćenjem pincete možete samo uzrokovati upalu i infekciju.

Bradavice

Većina žena sitne dlačice oko bradavica čupa pincetom. Bradavice su najosetljiviji deo grudi, samim tim korišćenjem pincete možete oštetiti folikul dlačica što može prouzrokovati ozbiljne probleme.

Nos

Dlačice koje rastu u nosu sprečavaju stranim telima i prašini da dospeju u naš organizam. Čupanje nosnih dlaka može uzrokovati alergije i simptome prehlade. I njih je potrebno tretirati makazicama, ukoliko je to potrebno. Pazite samo da ne oštetite sluzokožu nosa.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>