Ostalo

Sme�no

Paprike punjene kupusom! Zimnica koja se obožava! (VIDEO)

Crvena, žuta, zelena, babura, kratka mesnata ili malena prgava papričica, sastavni su deo svake kuhinje. Paprika je nezaobilazan sastojak i vegetarijanskog menija, ali i brojnih jela sa mesom. Njeni sastojci na ljudski organizam deluju kao antidepresiv, antiseptik, diuretik i moćan afrodizijak. Zbog svega ovoga, ostavite je i za zimske dane. Paprike punjene kupusom! Zimnica koja se obožava! 

Paprike punjene kupusom! Zimnica koja se obožava! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Što se tiče liste bolesti na koje veoma efikasno deluje, ona je poduža. Paprika pomaže uklanjanju i lečenju avitaminoza, alergije, anemije, astme, arteroskleroze, angine pektoris, infarkta, astme, hipertenzije, dijabetesa, katarakte, kašlja, impotencije, opadanja kose, osteoporoze, otežanog mokrenja, reumatizma, starosnog slepila, hemoroida...

Potrebno je za paprike punjene kupusom: 

1,5 kg kupusa; 
15-20 malih paprika Somborka; 
150 grama soli; 
150 gr šećera; 
500 ml alkoholnog sirećeta 9%; 
1,5 l vode; 
malo ljute paprike;
list celera; biber u zrnu.

 

Kolač iz snova! Krempita koja se peče sa filom! (VIDEO)




 

Pamuk pogačice punjene sirom! (VIDEO)



Priprema: 

Kupus izrendati, posoliti malo pa ga malo rukama izgnječiti i ostaviti 15 min. Papriku oprati i izvaditi seme. Kupus cediti rukama i puniti paprike. Papriku možete da zatvorite i sa zelenim paradajzom, ali i ne morate. Ređati u oprane tegle, a između staviti ljute papričice. Ubaciti list celera i zrna bibera. U šerpu sipati 1,5 litar litre vode, pa dodati 500 ml sirećeta, so i šećer i izmešati da se istopi. Staviti plastične pritiskače i naliti papriku, zatvoriti metalnim poklopcima.

Način, broj 1.: Staviti u rernu uključenu na 90 stepeni C, ostaviti 10ak minuta pa isključiti rernu i ostaviti dok se tegle ne ohlade.

Način broj 2.: Na ovu količinu tečnosti dodati pola kašičice vinobrana i pola kašičice konzervansa i sa tim naliti poivrće pa dobro zatvoriti.

Način broj 3.: U tegle staviti prutove rena i naliti vodu. Ništa ne treba dodavati, ali treba nadgledati tegle posle 3-4 nedelje. Čuvati obavezno u hladnoj i mračnoj prostoriji.

Još ideja za pripremu zimnice pogledajte OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>