Region

Svet

Marko Bulat o teškim trenucima! O bolesti i smrti brata! (VIDEO)

Kad god sam bio u mogućnosti, bavio sam se savetima iz alternativne medicine, od petroleja do sode bikarbone, kozlaca, ulja od kanabisa... Marko Bulat progovorio o teškim trenucima! O bolesti i smrti brata! Gledao sam bratove muke i stradanja, a nisam mogao da pomognem.

Marko Bulat o teškim trenucima! O bolesti i smrti brata! (VIDEO) Screenshoot/Instagram



Igor Bulat, novinar i urednik Javnog servisa preminuo je 29. jula 2019. godine, nakon što je u decembru 2018. saznao da je teško bolestan.


Nepuna tri meseca kasnije njegov brat, pevač Marko Bulat, ističe koliko mu Igor nedostaje. Marko je baš u decembru 2018. izdao novi album, a pošto je njegovom bratu tada dijagnostifikovana bolest, pesme nije ni promovisao.

- U decembru sam izdao album, a tog meseca su i mom bratu otkrili rak. Otad se nisam bavio albumom i karijerom. U planu mi je da, kad prođe još malo vremena, snimim baladu koju sam napisao pre više od 15 godina - kaže Marko.

Na pitanje zašto tek sada izdaje pomenutu numeru, kaže da je to povezano sa Igorom.

- Zato što ima veze s gubitkom brata. To je pesma na koju dosta ljudi reaguje emotivno, puste suzu. Jedva čekam da je snimim. To je moje kapitalno delo. Kao "Nebeska kafana", recimo. Život mora da ide dalje, pa ću na leto da snimim i nešto veselije - poručuje Marko koji kaže da se navikava na život bez Igora.

- Ovo mi je prvi smrtni slučaj da mi je blizak rod, iako sam gubio prijatelje i kumove. Ali mislim da je navikavanje na realnost i okolnosti pravi izraz. Od raka sam od bližnjih, pored brata Igora, izgubio i dede Jovana i Nikolu, kuma Boleta i kumče Dragutina - Gutu - kaže Marko.

 

- Bilo mi je teže dok sam gledao kako ga gubimo i dok sam posmatrao njegove muke. Izuzetne muke i stradanja kroz koje je prošao. Ti gledaš, a ne možeš ništa da pomogneš. Teško je i jedno i drugo, ali odlaskom su mu skraćene muke - priča Bulat.

- Rak jetre je pitanje vremena i veoma je teško, pogotovo što kod Igora nije bio koncentrisan kancer. Bio je u Turskoj na hemioterapiji, u Padovi, ali se kancer nije učaurio u neku membranu da bi mogao da se odstrani, nego je sve bilo raštrkano i nije moglo da se operiše - otkriva Bulat kojem je momenat kada je saznao za Igorovu bolest promenio život.


- Promenio sam život u smislu da sam više provodio vreme s bratom. Kad god sam bio u mogućnosti, bavio sam se savetima iz alternativne medicine, od petroleja do sode bikarbone, kozlaca, ulja od kanabisa. Svako saznanje, kao i ono o štetnosti hemioterapije do kog sam došao, pokušao sam da primenim u njegovom lečenju. Naravno, on je bio na kraju taj koji je odlučio kojim će načinom da se leči - kaže Marko i otkriva postoje li momenti kada mu Igor najviše nedostaje.

- Uvek je to noć, tada najviše boli i pritiska... - kaže Marko.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>