Region

Svet

Toše Proeski je nastradao pre 12 godina! Poznato je da je voleo dve žene!

Toše Proeski nastradao je pre 12 godina, a i dalje živi u mnogim srcima. Bio je momak koji se trudio da svoj ljubavni život drži po strani koliko god je mogao. Ipak, poznato je da je voleo dve žene.... Bio je jedan od retkih pevača kojeg slava nije ponela i koji se trudio da ostane svoj do kraja.

Toše Proeski je nastradao pre 12 godina! Poznato je da je voleo dve žene! Screenshoot/Instagram



16.oktobra, navršava se 12 godina od kako nas je napustio po mnogima, najlepši glas Balkana. Karijeru je započeo davne 1997. godine, a nekoliko godina kasnije svojim hitovima osvojio je Srbiji.. Godine 2003. pobedio je na prestižnom muzičkom festivalu “Beovizija” sa pesmom “Čija si“. Nakon velike popularnosti u Makedoniji i Srbiji, svojim anđeoskim glasom osvojio je i Sloveniju i Hrvatsku.

Imao je veliki broj hitova, poput "Tajno moja“, “Ko ti to grize obraze“, “Srce nije kamen“, “Lagala nas mala“, "Igra bez granica", pomenuti "Čija si", "Pratim te"... Izdato je ukupno deset Tošetovih albuma, od kojih tri posthumno. Sarađivao je s mnogim muzičkim zvezdama, kao što su Goca Tržan, Toni Cetinski, Karolina Gočeva, Antonija Šola...

Mediji su ga povezivali sa raznim devojkama, ali pokojni pevač imao je samo dve prave ljubavi koje je ostavio iza sebe. 

Pevačeva prva velika ljubav je bila bivša manekenka Blagica Micova sa kojom je počeo da se zabavlja u trećem razredu srednje škole. Zajedno su bili osam godina sa prekidima, a 2006. godine se par razišao i svako je otišao na svoju stranu.



Veza Tošeta i lepe manekenke nije opstala, jer kako se pričalo, pevač nije posvećivao dovoljno paznje i vremena svojoj devojci, usled brojnih obaveza. Takođe su joj smetale brojne pevačeve obožavateljke kojih je bilo sve više. 

 
Posle raskida ostali su u odličnim odnosima pa je Blagica imala posebno mesto na svim njegovim nastupima i koncertima. Svi koji su ih poznavali predviđali su im brak i veliku sreću, a njihove porodice su ostale bliske i posle njihovog raskida. Blagica je prekinula sa manekenstvom posle toga i posvetila se studijama italijanskog jezika. Ostala je dosledna tome da nikada neće komentarisati ništa vezano za njihovu ljubav i Tošeta samog. 

 

Toše Proeski 2001. godine započinje vezu sa rukometašicom Andrijanom Budimir u koju se jako zaljubio od samog početka. Ona je igrala u Crvenoj Zvezdi, a zatim u Napretku iz Kruševa. Obaveze prema profesijama nisu im ostavljale prostora za ljubav. Jedan od razloga njihovog raskida bio je taj što je Andrijana svoju sportsku karijeru nastavila u Valensiji, dok se Toše posvetio svojoj karijeri i nisu imali mnogo vremena jedno za drugo.

Na Tošetov rođendan 25. januara 2007. godine su se pomirili sa velikim ambicijama o venčanju i proširenju porodice. Živeli su zajedno u njegovoj prelepoj vili u naselju Zlokuće. Toše je bio veliki džentlmen, prelepih manira, pa se i prema izabranici ponašao kao prema svojoj princezi. 

Andrijana je među poslednjima koja ga je videla nekoliko sati pre nego što je poginuo. Potresena gubitkom voljene osobe, ona se na sahrani konstantno pitala zašto mu nije rodila sina kako bi kroz njega Toše nastavio da živi i ponavljala te reči.

Od tog trenutka počinju Adrijanine muke. Osim što je zauvek izgubila svoju najveću ljubav, Tošetov zet joj zabranjuje ulazak u njihovu kuću iz straha da rukometašica ne dođe do neobjavljenog pevačevog albuma na engleskom jeziku, i da se na taj način ne obogati. 

Njeni problemi se nastavljuju sa Tošetovom menadžerkom Ljiljanom Petrović. Završavaju na sudu,  gde je Ljiljanina pokušala da dokaže kako Andrijana laže da je bila u vezi sa Tošetom. Adrijana sudu prosleđuje svoj mobilni telefon u kome se nalazilo preko 200 sms poruka koje je razmenila sa pokojnim pevačem, koje govore o njihovom odnosu. 

 

Rukometašica je tužila Ljiljanu zbog klevete i tražila je da joj se javno izvini, te i da joj plati 150.000 evra. Sud je presudio u Andrijaninu korist, ali odšteta je iznosila oko samo 5.000 evra. Jedna od poslednjih poruka koju joj je Toše poslao, a iz koje se vidi sa koliko ljubavi i topline joj se obraćao, glasi:

"Princezo moja jedina, lepo mi pajki, pa ću da te čuvam u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom životu. Volim te, lepo mi pajki."

Inače, Ljiljana je kao Tošetova menadžerka insistirala od njega da što manje govori o svom privatnom, posebno o ljubavnom životu, pod izgovorom da će to loše uticati na njegovu karijeru. Čak je uspela je da ga ubedi da odloži ženidbu sa Andrijanom. U poslednjem intervjuu, Toše je poslušao, pa je negirao svoju vezu. 



U nedelju uveče je u Makedoniji, na kanalu Balkan music tv, emitovana emisija u  čast Tošeta Proeskog. Njegove kolege i prijatelji,  fanovi sa Balkana,  prisetili su se raznih anegdota, trenutaka koje su proveli sa Tošetom, koncerata čiji su deo bili, čuvajući sećanje na lik i delo ovog vrsnog umetnika. Gosti koji su pesmom prisetili na emociju,  koju nam je slao Toše kroz stihove koje je pevao, bili su: Bojan Marović, Marijan Stojanovski, Aleksandra Janeva, Naum Petreski i mnogi drugi.

Bojan Marović je otpevao pesmu ,,Poljsko cveće”, koja je i dalje veliki hit na čitavom Balkanu.

,,Ne mogu Vam objasniti koliko emocija svaki put proradi u meni, kada pevam njegove pesme! Sećam se svakog koncerta, imao sam sreću da mu budem čest gost na koncertima širom regiona. Sam tekst pesme je s' obzirom na sve što se desilo izuzetno ,, težak”, pevački zahtevna numera, nadam se da sam uspeo poslati emociju ka svim fanovima Tošetove muzike širom Balkana. Jedno znam, nedostaje muzici, nedostaje fanovima, kolegama, prijateljima….i uvek će. Zato ću svaki trenutak proveden sa njim, pamtiti večno”- dodao je Marović u zvaničnom saopštenju.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>