Ostalo

Sme�no

Pamuk pogačice punjene sirom! (VIDEO)

Ima li šta lepše, nego kad kuhinja zamiriše na pogačice koje se upravo peku? Pored svog dekorativnog izgleda ove pogačice su i fenomenalnog ukusa, sočne i mekana kao pamuk. Prefinjenost ukusa ne dolazi slučajno, on je rezultat potpune posvećenosti svakom i najmanjem detalju. Pamuk pogačice punjene sirom!

Pamuk pogačice punjene sirom! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Potrebno je :

- 200 ml toplog mleka
- kockica svežeg kvasca
- 2 kašike šećera
- 900 gr brašna
- 200 ml jogurta
- 200 ml ulja
- 2 jaja
- 1 kašika soli
- 400 gr tvrdog sitnog sira

 

Najlepše punjene kifle koje ste ikada probali! Recept za neodoljivi zalogaj! ..

Slavski kolač! Naša tradicija!



 

Nemasni jastučići - uštipci! Mogu se puniti kao sendviči!



Priprema:

U malu šerpicu dodati 200 ml toplog mleka, jednu kockicu svežeg kvasca, 2 kašike šećera, malo brašna, promešati i sačekati desetak minuta da se kvasac aktivira.

U sudu za mešenje sipati polovinu pripremljenog brašna, dodati aktivirani kvasac, 200 ml jogurta, 200 ml ulja, jedno jaje i plus jedno belance.

Preostalo žumance ostaviti sa strane za premazivanje pogačica.

Dodati jednu kašiku soli i zamesiti testo uz postepeno dodavanje preostalog brašna. Testo će biti lepljivo i mekano.
Testo pokriti krpom i ostaviti sat vremena da naraste.

Radnu površinu malo namazati uljem. Testo premesiti i izvaditi na radnu površinu. Testo podeliti na 16 jednakih delova. Svaki deo oblikovati u lopticu. Svaku lopticu rastanjiti rukama, jednu kašiku sitnog sira staviti na sredinu i oblikovati testo u lopticu.

Loptice ređati u pleh koji treba obložiti papirom za pečenje. Praviti veći razmak između pogačica, da prilikom pečenja ne bi izgubile svoj oblik. Ostaviti pogačice pola sata da nadolaze.

Umutiti jedno žumance sa 2 kašike mleka i premazati pogačice. Pogačice posuti susamom i peći u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 15 minuta, zavisno od rerne.

Pogačice su i sutradan mekane kao pamuk, a vi po svojoj želji punjenje možete zamenti nečim što vam više prija! Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: milence.blogspot.com

Povezane vesti:


>