Lepota

Ljubav

Domaće kapi od koprive protiv opadanja i rast nove kose!

Sigurno ste već čuli da se kapi od koprive koriste za kosu tako što se dodaju u šampon i to je odlična stvar ali još bolje ćete ih iskoristiti i dobiti najbolji efekat ako ih i pijete. Naravno možete ih kupiti u nekoj od biljnih apoteka ali ih takođe možete i sami napraviti. Domaće kapi od koprive protiv opadanja i rast nove kose!

Domaće kapi od koprive protiv opadanja i rast nove kose! Svet Plus



Smatra se da je normalno gubiti oko 100 dlaka dnevno. Međutim, vi ste primetili da je kod vas to mnogo više? Nema razloga za brigu, u većini slučajeva je gubitak kose posledica nekih lakših, lako izlečivih problema, a veoma retko može da ukazuje na ozbiljniju bolest.

Koprivine kapi efikasno čiste masnu kosu i kožu glave, regulišu lučenje sebuma i čiste kožu i kosu od nakupljenih toksina, nečistoća i bakterija – zahvaljujući svom detoksikujućem dejstvu. Pored kapi koprive za kosu, možeš jednostavno da ubaciš koprivu u svoj šampon, tonik ili masku za kosu.


Kapi koprive su zapravo tinktura koprive, odnosno alkoholni rastvor koji se dobija ekstrahovanjem korena koprive u 70% alkoholu. Na ovaj način se postiže najveća koncentracija aktivnih materija koprive.
 

Naelektrisana kosa! Rešite problem!





Napravite domaće kapi od koprive!

Najpre pripremiti suvi koren koprive i odmeriti 20 grama, a zatim pripremiti 100 ml 70% alkohola. Staviti u jednu čistu, staklenu teglu suvi koren koprive i zatim ga preliti alkoholom, pa poklopi. Ovako ostaviti da odstoji dve nedelje, a trebalo bi svakodnevno promućkati sadržaj kako bi se sastojci koprive bolje otpustili u alkohol. 

Nakon isteka vremena, procediti tinkturu u tamniju, staklenu bočicu. Kapi su spremne za upotrebu.

Ovako pripremljene kapi možete dodati u vaš šampon svaki put kada perete kosu, možete ih razblažiti (30 kapi) sa kašičicom vode i masirati kožu glave. Na ovaj način jačate koren kose i podstičete rast nove kose.

Kopriva sadrži brojne vitamine i minerale, pa je neki travari smatraju za prirodni multimineralni i multivitaminski kompleks. Kopriva sadrži vitamin C, karotenoide (provitamin A), vitamin K, B2, B5, gvožđe, kalcijum, magnezijum, fosfor, silicijumovu kiselinu (mravlju kiselinu i histamin koji žare). Koren koprive ulazi u sastav čajnih mešavina za lečenje oboljenja uvećane prostate i upala mokraćnih puteva. Kopriva sadrži komponente koje regulišu nivo slobodnih androgena (muških polnih hormona), posledično se povećava metabolizam u otečenom tkivu prostate, eliminiše se zastoj tečnosti i otvaraju suženi mokraćni putevi.
 

Masna kosa i prirodno rešenje za ovaj problem koji muči veliki broj ljudi!




 

Mnoge prednosti za žene! Kegelove vežbe i sve što treba da znate o njima!



Koristi se za pročišćavanje krvi i pojačavanje izlučivanja tečnosti iz organizma, pa je našla primenu kod svih oboljenja izazvanih akumuliranjem toksina u organizmu (ekcemi, glavobolje, reumatizam, giht, artritisi). Kopriva ima blagotvorno dejstvo kod raznih oboljenja koja nastaju kao posledica preteranog opterećenja jetre, žuči, slezine i bubrega toksičnim materijama. Jetra i bubrezi su odgovorni za prerađivanje i izlučivanje štetnih materija iz organizma. Ukoliko su ovi organi preopterećeni ili ne uspevaju da izluče štetne materije napolje, nastaje pogodno tlo za razvoj oboljenja koja nastaju kao posledica opterećenosti toksinima (reuma, giht, migrene, ekcemi). Kopriva sprečava nastanak peska u bubrezima i bešici.

Unutrašnja primena: 

Ako koristite kupovne kapi koprive, sledite uputstva proizvođača na pakovanju, a u slučaju ovih domaćih kapi, uzimajte po 30 kapi tinkture tako što ćete ih razblažiti sa čašom vode, 3 puta na dan. (ujuzru, popodne, uveče)

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>