Ljubav & Sex

Style

Ljubav & Sex

Ključ večne zaljubljenosti! Kako da postanete savršen partner?

"Zaljubljivanje je nešto dobro, zabavno, i može umnogome da obogati život. Ali razlikuje se od ljubavi. Ljubav nema cenu, i ne treba je menjati ni za šta." – Paulo Koeljo. Zanimljivo je da su naučnici otkrili sličnu moždanu aktivnost u određenim regijama mozga i kod zaljubljenih i kod onih koji su već duže u srećnom braku, što bi mogao biti ključ večne zaljubljenosti. Kako da vi postanete savršen partner?

Ključ večne zaljubljenosti! Kako da postanete savršen partner? Svet PlusNedavno neurološko istraživanje je otkrilo koje regije mozga su “zadužene” za intenzivnu romantičnu ljubav. Istraživači su poredili snimke mozga parova koji su dugo u srećnom braku sa onima koji su se nedavno zaljubili. Zanimljivo je da su otkrili sličnu moždanu aktivnost u određenim regijama mozga i kod jednih i kod drugih, što bi mogao biti ključ večne zaljubljenosti.

Istraživači su se fokusirali na ventralno tegmenalno područje (VTP) mozga. Prikazivali su ispitanicima slike njihovih partnera, poznanika i prijatelja i svaki put je VTP pokazivao snažnije reakcije na partnera u koga je osoba zaljubljena.Rezultati istraživanja su otkrili mnoge fascinantne stvari, a među njima je i nekoliko tajni dugotrajne ljubavi.

ČEST SEKS

Ne misli se na deset puta dnevno, ali jednom mesečno nije opcija ako želite da ostanete zaljubljeni u svog partnera. Strast i želja opstaju duže ako je seks čest i nakon više godina veze.

BLISKOST

Pustite partnera da vam se približi, nemojte se distancirati kad dođe do problema i nemojte se zatvarati u sebe nakon svađe.

OSEĆAJ BEZBEDNOSTI

Kad osećate da vi i partner činite poseban svet, kad je ta osoba neko kod koga bežite od poteškoća sveta. Tad je to ljubav koja može da traje.

Još tekstova na temu ljubavi, seksa, braka, porodici, možete pročitati OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>