Zdravlje

Ljubav

Recept za salatu u tegli, koja otklanja umor i podiže imunitet!

Recept za salatu u tegli! Kako izreka kaže, ono si šta jedeš. Hrana nam može pomoći da se izborimo sa bolestima ili nam može oslabiti imunitet. Ako pitate naše bake, postoji dva pravila u ishrani za borbu protiv prehlade. Piti puno tečnosti - čaja, supe i vode i jesti puno voća i povrća. Ova salata od cvekle, šargarepe i jabuke otklanja umor i podiže imunitet!

Recept za salatu u tegli, koja otklanja umor i podiže imunitet! Svet PlusAko ste se već razboleli, to znači da vam određeni minerali i vitamini nedostaju, pa je pravo vreme da u vašu ishranu ubacite najzdravije povrće. 

Za ovu salatu vam je potrebno:

4 cvekle
4 šargarepe
3 jabuke
1 celer
1 ceo limun
sok od 2 limuna
5 kasika meda

 

Zimnica sa juga! Recept za kuvani paradajz na starinski način!

Priprema:

Cveklu, jabuke i celer oljuštiti, šargarepu oprati dobro, limun takođe oprati pa sve sitno samleti ili narendati.
Dodati sok od 2 limuna i med pa sve dobro promešati. Nakon toga staviti u tegle i čuvati na hladnom mestu, a najbolje u frižideru.
Od navedene količine dobiju se od prilike dve tegle u kojima se nalaze vitamini koji otklanjaju  umor, podižu imunitet, popravljaju krvnu sliku i okrepljuju organizam.

Uzimati ovu salatu svakoga dana tri puta dnevno, pola sata pre jela, po jednu veliku kašiku i vaše telo će vam biti zahvalno. 

Neke od ideja za zimnicu možete naći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>