Zdravlje

Ljubav

Sirup za najuporniji kašalj! Recept koji ćete sigurno zapisati!

Sirup za najuporniji kašalj! Poput soli ili bibera, neizostavan začin koji se nalazi u svakoj kuhinji jeste – lovorov list. Sve domaćice, mame i bake ga koriste kako bi začinile jela i dale im posebnu čar, a da li ste znali da možete koristiti lovorov list i protiv kašlja? Ovo je recept koji ćete sigurno zapisati!

Sirup za najuporniji kašalj! Recept koji ćete sigurno zapisati! Svet Plus



Lovor, koji daje lovorov list, je zimzeleno drvo koje je u našem narodu poznato i pod nazivima lorber, davorika, lovorika, zelenika, javorika… Njegovo lišće i plodovi od davnina se primenjuju u kulinarstvu kao začin, ali i u narodnoj medicini.

Za sirup vam je potrebno:

6 lista sušenog lovorovog lista
1 limun
3-4 kašičice smeđeg šećera ili meda


Priprema:

U posudi prokuvajte 2,5 dcl vode. Zatim u vodu dodajte 6 osušenih komada lovorovog lista i kuvajte poklopljeno od 5 do 10 minuta.

Izvadite listove, a tečnost prebacite u drugu posudu. U posudi umešajte šećer i sok jednog limuna pa sve dobro promešajte. Držite teglicu u frižideru i uzimajte po kašičicu sirupa do tri puta na dan, a posebno pri velikim napadima kašlja.
 

Recept za salatu u tegli, koja otklanja umor i podiže imunitet!





Lovorov list možete koristiti i za mršavljenje!

Kombinacija – lovorov list, cimet i zeleni čaj pomoći će vam da se oslobodite upornog viška kilograma. Ovo je napitak za kojim je poludeo ceo svet, a koji se pravi na najjednostavniji mogući način, od svega tri sastojaka.

Ovaj čudotvorni napitak savršeno sagoreva masne naslage sa vašeg stomaka, butina i zadnjice. On ujedno i ubrzava metaboličke procese u organizmu, poboljšava probavu i dovodi do veoma brzih rezultata, posle svega nedelju dana.

3 osušena lovorova lista (veća)
1 supena kašika zelenog čaja (ili 3 filter kesice)
1 štapić cimeta
Oko 800 mililitara vode


Vodu sipajte u odgovarajuću posudu i ostavite na ringli da provri. Nakon toga je pomerite sa ringle i potom joj dodajte sve ostale sastojke. Poklopite posudu sa mešavinom i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga procediti.

Nakon što procedite mešavinu, dobijenu količinu napitka raspodelite na tri dela. Prvi deo popijte neposredno pre doručka, drugi nakon doručka, a treći, poslednji deo, popijte pred spavanje.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>