Ostalo

Sme�no

Lovačka salata iz tegle! Pikantna zimnica!

Pikantna zimnica! Lovačka salata iz tegle je nešto što svakako morate probati. Odakle potiče njen naziv ne znamo ali mnogi tvrde da je bolja i od ajvara i od pinđura i zato kada završite sa pripremom ajvara i ostale zimnice, bacite se na pripremu lovačke salate. Ona se pravi od svega što vam je ostalo, paprike, paradajza, patlidžana, sa dodatkom šargarepe i crnog i belog luka. 

Lovačka salata iz tegle! Pikantna zimnica! Screenshoot/Youtube



Priprema je veoma jednostavna, a ukus jedinstven - nešto između ajvara, ljutenice i pinđura. Evo šta vam je potrebno:

1 l paradajza
1/2 kg šargarepe
3 kg paprike roge
vezica peršunovog lišća
1/2 vrećice (2 kašičice) 
bibera (crni, mleveni)
Lovorov list
150 g šećera
2 kašičice soli
200 ml ulja
200 ml jabukovog sirća
2 češnja belog luka, 
ljute papričice po vašoj želji
1/2 kg crnog luka


Priprema:

Samleti crni luk i dodati ga paradajz soku. Kuvati pola sata na srednjoj vatri. Za to vreme očistiti i iseckati papriku na kockice, a šargarepu na kolutiće. Pripremiti i beli luk, i njega samleti.

Posle pola sata kuvanja paradajza i crnog luka, dodati iseckanu papriku, šargarepu, beli luk, lovorov list, biber i sve preliti uljem, sirćetom, solju i šećerom. Promešati pa ostaviti da se kuva između 90 i 120 minuta, u zavisnosti od toga koliko ima tečnosti, koliko je paprika sočna, kao i jačine šporeta.
 

Meksička salsa! Ukusna zimnica u tegli!



 
 

Medene paprike: Slatko-kisela zimnica koju ćete obožavati!

Domaći kečap ukusan i zdrav! (VIDEO)

 
Posle sat i po vremena proveriti gustinu (dodatno će se zgusnuti kada se ohladi). Gustina treba da je nešto kao za ajvar. List lovora može se izvaditi. Skloniti sa vatre, dodati peršunov list i konzervans, promešati i ostaviti 10 minuta da odstoji. 
 

Zimnica sa juga! Recept za kuvani paradajz na starinski način!



Tegle poređati u pleh, uključiti rernu na 60 stepeni i zagrejati tegle. U zagrejane tegle sipati po malo salate, u svaku po malo, pa tako i dopunjavati do kraja. Preklopiti celofanom, staviti gumicu pa onda poklopac. Ostavite gde inače držite ostalu zimnicu, na tamnom i hladnijem mestu.

Još ideja za pripremu zimnice pogledajte OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>