Ostalo

Smeno

Nemasni jastučići - uštipci! Mogu se puniti kao sendviči!

Mnogi vole uštipke ali ih često izbegavaju zbog masnoće koju upijaju i koja kasnije ume čak i da curi, bez obzira na to što pribegavamo raznim rešenjima, kao što je ređanje vrelih uštipaka na salvete. Ovo su potpuno nemasni uštipci koji se, kada se ohlade mogu puniti kao sendviči. Nemasni jastučići - recept!

Nemasni jastučići - uštipci! Mogu se puniti kao sendviči! Foto: O.JPored toga što od njih kasnije mogu nastati sendviči, takođe se mogu, kada se preseču na pola, puniti ruskom salatom, ajvarom, urnebes salatom i slično. Izgledaju savršeno tako punjeni na tanjiru sa predjelom.

Potrebno je:

- 1 jaje
- 120 ml. jogurta
- 1 čaša tople vode
- 1 kesica praška za pecivo
- malo soli
- brašno po potrebiPriprema:

Zamesiti testo od svih sastojaka, nikako ne dozvolite da stavite previše brašna jer testo mora ostati potpuno meko, a da se ne lepi. 

Razviti oklagijom od prilike na debljinu prsta pa seći nožem na jednake pravougaonije i pržiti u ulju. Jastučići za vreme prženja narastu, a u sredini ostaju šuplji i potpuno su nemasni.

Kada se ohlade možete ih oštrim nožem seći na pola i puniti čime god želite, a zatim poklopiti. U obzir dolaze i slatka punjenja jer je testo neutralno. Prijatno!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>