Ostalo

Smeno

Danas je stigla jesen! Dan za nedovršene poslove!

Danas je stigla jesen, ovo je dan za nedovršene poslove i rešavanje konflikata i nesuglasica sa drugima. U to se veruje od davnina. Ovo je dan kada sagledavamo svoj život i donosimo zaključke o postignutim razultatima.

Danas je stigla jesen! Dan za nedovršene poslove! Svet PlusJesenja ravnodnevnica se tradicionalno proslavljala kao druga, divlja ili zelena žetva, vreme praznovanja u čast majke Zemlje i njenih plodova. Večera na dan žetve je običaj koji je stariji od hrišćanstva.

Ovo je trenutak kada treba da osmislimo svoje ciljeve za budućnost, kao i da dubinski izmerimo stepen sopstvene unutrašnje ravnoteže. Podsetite se - koliko ste daleko odmakli od prošle ravnodnevice, zahvalite sebi na svemu što ste uspeli da postignete. Sklopite "mir" sa sobom, čak i ako niste ostvarili sve što ste želeli i napravite novi plan.

 
Sunce i Saturn rade u harmoniji tokom ravnodnevice. Prema nekim verovanjima, ravnodnevica je dan božanske ravnoteže, zbog čega se sve treba dovesti u balans na taj dan. Tačke na nebeskoj sferi u kojima ekliptika preseca nebeski ekvator zovu se tačke ravnodnevice. Na dan jesenje ravnodnevnice, obdanica i noć nisu jednake dužine jer Zemlja poseduje atmosferu koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.
 

Jesenja ravnodnevnica – moćan period u kom važe posebna pravila!Na današnji dan kada stiže jesen, sve je moguće, sve je ostvarivo, samo treba da se povežete sa svojim unutrašnjim izvorom energije. Dobar je trenutak da dovršite započete poslove, finalizujete planove, izgladite nesuglasice.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Stil


>