Region

Svet

Bend Artan Lili dobio nagradu Milan Mladenović! (VIDEO)

Bend "Artan Lili" dobio nagradu "Milan Mladenović"! Na svečanosti u Narodnoj biblioteci u Beogradu članovima grupe nagradu je uručio Zoran Kostić Cane, lider sastava "Partibrejkers".

Bend Artan Lili dobio nagradu Milan Mladenović! (VIDEO) Screenshoot/InstagramBeogradska pop-nois grupa "Artan Lili" dobitnik je nagrade Zadužbine "Milan Mladenović". Na svečanosti u Narodnoj biblioteci u Beogradu članovima grupe nagradu je uručio Zoran Kostić Cane, lider sastava "Partibrejkers".

Osim Kostića, u žiriju koji je preslušao 126 prispelih pesama, nalazali su se i džez pijanista Vasil Hadžimanov i rok kritičar Aleksandar Žikić. U obrazloženju odluke žirija, Žikić je napomenuo da je sastav "Artan Lili" svojom kompozicijom "D.E.P.R.A." zadovoljio sve kriterijume koje muzičko delo čini izuzetnim.


 

"Reč je o originalnom, duboko individualnom, stilski doslednom i inteligentnom autorskom ostvarenju, koje talenat i veštinu tretira bez kalkulacije i cinizma", rekao je Žikić.

Lider nagrađenog benda Bojan Slačala pozavo je okupljene da aplauzom pozdrave Milana Mladenovića, frontmena kultnog benda "Ekaterina Velika".

"Opet nas je okupio ovde i verujem da bi mu bilo drago da zna ko je zaslužio nagradu koja je nazvana po njegovom imenu. Ovo priznanje je za nas velika čast, ali i ogromna odgovornost", rekao je Slačala. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>