Lepota

Ljubav

Eliksir mladosti: Savršen recept protiv starenja!

Postoje prirodne i efikasne metode podmlađivanja, što znači da zapravo ne morate da koristite skupe kozmetičke preparate i još skuplje hirurške zahvate. Ovo je svojevrsni eliksir mladosti - savršen recept protiv starenja! 

Eliksir mladosti: Savršen recept protiv starenja! Svet Plus



Podmlađivanje lica, tela i celog organizma ne može da se sastoji samo od kozmetičkih procedura. Najbolje je kombinovati različite metode podmlađivanja koje daju zapanjujuće rezultate: pravilna ishrana, odgovarajuća vežba, prirodna nega i emotivno i duhovno zadovoljstvo.

Velika pomoć su prirodni eliksiri, a Srpski telegraf otkriva recept za smesu od koje kosa prestaje da sedi i postaje jača i gušća, koža glatka i elastična, a pojedinci koji su je koristili čak tvrde da im se poboljšao vid.

Sastojci:

100 ml svežeg lanenog ulja

2 srednja neprskana limuna s korom

velika glavica belog luka

0,5 kg domaćeg meda




Priprema:

Očišćeni beli luk, neočišćen limun i limun bez kore izmiksati u blenderu. Samlevenu smesu pomešati sa medom, dodati laneno ulje i sve ponovo promešati. Smesa se čuva u frižideru u zatvorenoj staklenoj tegli. Konzumirati tri puta dnevno po kašiku pola sata pre jela.

Dejstvo

Laneno ulje je biljni hormon, lan sadrži linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9) i palmitinsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu čini alfalinolenska kiselina (omega-3), što laneno ulje čini najbogatijim biljnim izvorom omega-3 masnih kiselina (dvostruko većim od ribljeg ulja). Ulje lana je takođe najbogatiji biljni izvor lignana, važnih antioksidanasa, što u kombinaciji sa limunom čisti jetru i žučne puteve, a čista jetra je naš glavni generator mladosti.

Vitamin C iz limuna savršen je antioksidans, jača imunitet i krvne sudove. Beli luk čisti od parazita i čisti krvne sudove, a med donosi nutrijente, odnosno mikroelemente u krv koji obnavljaju i podmlađuju ceo organizam.
 

Zdrave jesenje čorbe! Fantastični recepti!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika

Povezane vesti:


>