Region

Svet

Region

Serija Delirijum tremens od subote na RTS-u! (VIDEO)

Prva od četiri epizode serije upoznaje nas sa glavnim junakom, Dragoljubom Popovićem Dagijem, poznatim glumcem, ali i teškim alkoholičarem. Serija "Delirijum tremens" od subote na RTS-u!

Serija Delirijum tremens od subote na RTS-u! (VIDEO) Promo


  

U subotu, 21. septembra, počinje emitovanje nove igrane serije, „Delirijum tremens“ nastale po scenariju i u režiji Gorana Markovića i snimljene u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa Radio televizije Srbije.

Kroz četiri epizode, “Delirijum tremens” na tragikomičan način prati priču o glumcu Dagiju koji, u poznim danima svoje velike glumačke karijere i, nakon pozamašnog alkoholičarskog staža, biva primoran da napravi pauzu od jedine stvari koja mu je bliska, a to je gluma. 

Prva od četiri epizode serije „Delirijum tremens“ upoznaje nas sa glavnim junakom, Dragoljubom Popovićem Dagijem, poznatim glumcem, ali i teškim alkoholičarem. U jeku Dagijeve izuzetno uspešne pozorišne karijere, njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršava i Dagi, pod nadzorom svoje brižne i lojalne supruge Bebe, dospeva na Neurološku kliniku. Do skoro zvezda pozorišne scene, Dagi je primoran da se suoči sa novim, tragikomičnim obrtom sudbine.  

Serija „Delirijum tremens“ predstavlja posvetu glumačkoj umetnosti i svojevrstan omaž autora Gorana Markovića glumcu Predragu Ejdusu koji je godinama glumio ulogu Dagija u pozorišnoj predstavi „Delirijum tremens“. 

Glavnu ulogu u seriji „Delirijum tremens“ tumači Tihomir Stanić, dok ostale uloge igraju: Anita Mančić, Gorica Popović, Igor Đorđević, Dragan Petrović Pele, Bereda Rešit, Milica Zarić, Svetozar Cvetković, Maša Dakić, Nada Šargin, Miodrag Krstović i drugi.

Urednik serije je Kristina Đuković, izvršni producent Marija Bereta, direktor fotografije Đorđe Arambašić, kompozitor Zoran Simjanović, scenografi Draško Ivković i Aleksandar Cvijanović, kostimograf Suzana Gligorijević. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>