Region

Svet

Region

Domaći film Pijavice uskoro u bioskopima! (VIDEO)

Nikola Đuričko je Petar Mirić, poznati književnik koji je bivši član "tajne službe" pokušace da se vrati normalnom svakodnevnom životu, ali to neće biti tako jednostavno! Domaći film "Pijavice" - inspirisan istoimenim Albaharijevim romanom, ali i „Mrakom“ i žanrovski bi najbolje mogao da se okarakteriše kao ljubavno-politički triler. Uskoro u bioskopima! 

Domaći film Pijavice uskoro u bioskopima! (VIDEO) Screenshoot/pictame.comOd reditelja čuvenih filmskih naslova „Vizantijsko plavo“, „Bumerang“ i „Diši duboko“ Dragana Marinkovića 19. septembra u bioskope stiže domaća drama „Pijavice“, o večnoj temi neuništivosti špijunaže i njenom opstanku svuda i za sva vremena.

Uvek motivisan književnim delima i istaknutim piscima reditelj i scenarista Dragan Marinković i ovaj put se okreće literaturi kao osnovi za snimanje dobre drame.

Zajedno sa scenaristom Dušanom Spasojevićem, podstaknut istoimenim romanom Davida Albaharija koji je i koscenarista na filmu, Marinković snima ostvarenje prateći temu koja opravdava floskulu „jednom agent – uvek agent“.

Film „Pijavice“, premijerno prikazan na ovogodišnjem FEST-u, posebno je privukao pažnju američke javnosti koja je, na nekim od svojih festivala film i nagradila – Na „19. Beverly Hills Film Festival” od strane desetočlanog specijalnog žirija film „Pijavice“ proglašen je za najbolji igrani film.

Na 52. Houston International Film Festival film je dobio „Platinum Remi Award“ za film i „Gold Remi Award“ za kameru.

Dragan Marinković kaže da mu nagrada veoma znači:

„Kada vam nagradu dodele ljudi, prilično značajni u svetu filma, koje ne poznajete, a sve se dešava na završnoj večeri u prisustvu dve stotine ljudi u hotelu “Ruzvelt” u LA gde su dodeljivani prvi Oskari, to ipak nesto znači“- kazao je producentima Marinković.

Ostvarenje, koje je snimano u Beogradu, Istri i „negde u svetu“ kao što se u filmu kaže, predstavlja malu jevrejsku priču s kraja 20. veka na trusnom području Balkana. Glavni junak, poznati književnik Petar Mirić, koji je iz patriotskih razloga bio deo “tajne službe”, želi da se vrati normalnom životu.

Glavna uloga pripala je Nikoli Đuričku, a u ostaim igraju Lazar Ristovski, Iva Mihalić, Tihomir Stanić, Marijana Janković, Toni Mihajlovski, Petar Božović, Ana Sakić i drugi.

Film "Pijavice" možete gledati u bioskopima od 19-og septembra!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Tanjug

Povezane vesti:


>