Ostalo

Sme�no

Najstarija porodilja: Rodila blizance u 74-oj godini uz pomoć vantelesne oplodnje!

Postala je najstarija porodilja! Žena je rodila blizance carskim rezom, u 74-oj godini uz pomoć vantelesne oplodnje. Ona tvrdi da je ovo najsrećniji trenutak u njenom životu.

Najstarija porodilja: Rodila blizance u 74-oj godini uz pomoć vantelesne oplodnje! Screenshoot/Twiter



U Indiji nije retkost da ljudi nisu zavedeni u matičnu knjigu rođenih, pa se tako za najstariju porodilju smatra da ima 73 ili 74 godine. Isti problem postoji i kod njenog supruga za koga se smatra da je star 80 ili 82 godine.

„Ovo je najsrećniji trenutak u mom životu, Bog je uslišio naše molitve", rekla je Eramati Mangajama medijima. Dodala je da su se ona i njen suprug Sitarama Radžarao dugo lečili i čekali na potomstvo.

„Veoma sam srećan zahvaljujući radu lekara“, rekao je Radžarao za Bi-Bi-Si.

Doktorka Uma Sankar izjavila je da se majka i bebe, od kojih svaka teži oko dva kilograma, osećaju dobro, kao i da porodilja nije imala većih zdravstvenih problema tokom trudnoće i porođaja, prenosi independent.co.uk.

„Pošto je pacijentkinja stara, jajne ćelije smo uzeli od donorke, a u oplodnji smo koristili spermatozoide njenog supruga. Imala je sreće da ceo proces uspe iz prvog pokušaja“, dodala je dr Sankar.

Inače, samo dan pošto je dobio blizance, Radžarao je doživeo moždani udar i sada je na bolničkom lečenju.

Najstarija majka sa „potvrdom o svojim godinama“, bila je Marija del Karmen Bousada iz Španije, koja je rodila dete kada je imala 66 godina. Dve godine kasnije umrla je od raka jajnika.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/RTS

Povezane vesti:


>