Region

Svet

Region

Moja generacija Z, svakog radnog dana na RTS-u!

Svakog radnog dana u septembru, od 11 časova na RTS-u, emitovaće se prva repriza igrane serije „Moja generacija Z". Serija govori o tinejdžerima koji su nasledili čuvene „milenijalce", generaciji "Z", odnosno o maturantima jedne beogradske gimnazije (rođenim 2000-te, u godini zmaja po kineskoj astrologiji). Serija je snimljena u zajedničkoj proizvodnji Radio-televizije Srbije i izvršne produkcije “Original film”. Seruju su režirali Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić.

Moja generacija Z, svakog radnog dana na RTS-u! PromoU serijalu o odrastanju, tradicionalno jednom od najpopularnijih podžanrova na ovim prostorima, pratimo junake iz dva razreda (iz plave i crvene smene) u prvim danima nove školske godine u kojoj će doneti važne životne odluke. Dramaski zapleti, oplemenjeni humorom i muzikom govore o dilemama i problemima ali i radostima u životu mladih u Srbiji, njihovim roditeljima i profesorima.

U prvoj epizodi serije, upoznajemo likove iz prepodnevne, plave smene. Bojana se iz Sremske Mitrovice doselila u Beograd. Priprema se za prvi dan u novoj školi, brinući se da li će se prilagoditi novom društvu. Kada stigne u novu školu, brzo shvata da neće lako naći prijatelje, i zatiče paniku među đacima jer im se ove godine menja razredni starešina. Kako su se i plašili, dobili su baš najstrožijeg. Zato odeljenje odlučuje da napravi protest. Bojana im predlaže kako: da okrenu klupe od table i da „okrenu leđa školskom sistemu“. Odeljenje pristaje na Bojanin predlog i započinje mirni protest. Naravno, iako miran, on nailazi na nerazumevanje nastavnika i direktora škole, i oni traže krivca među đacima, sumnjajući najviše na Mihajla. Bojana istupa i preuzima krivicu na sebe. Odeljenje je prijatno iznenađeno, a Bojana tako stiče nove prijatelje...Uloge tumače: 

Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević

Ostale uloge: 

Nebojša Rako, Ana Mandić, Milica Zarić, Slobodan Beštić, Miloš Vlalukin, Katarina Žutić, Predrag Bjelac, Darko Tomović, Vladan Dujović, Nenad Ćirić, Aleksandar Đurica, Danijela Ugrenović, Stefan Kovačević, Vanja Milačić, Petar Strugar… 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>