Zdravlje

Ljubav

Moždani udar, simptomi i stvari koje obavezno treba znati!

Neki ljudi ne preminu na licu mesta. Često ostanu u bezizlaznoj situaciji, upućeni na pomoć. Potreban je samo jedan minuta kako biste pročitali sledeće... Moždani udar, simptomi i stvari koje obavezno treba znati!

Moždani udar, simptomi i stvari koje obavezno treba znati! Svet Plus



Jedan neurolog je rekao da može ukloniti posledice moždanog udar ako u roku od tri sata može doći do dotične osobe. Kaže da je trik prepoznati moždani udar, dijagnostikovati ga i lečiti pacijenta u roku od tri sata, ali to nije jednostavno.


Prepoznaj moždani udar:

Postoje 4 koraka kojih bi se trebalo pridržavati kako bi se prepoznao moždani udar:

- Zamoli osobu da se nasmeši (neće uspeti) !

-  Zamoli osobu da izgovori jednu sasvim jednostavnu rečenicu (na primer: "Danas je lep dan.") Imaće problem da to kaže!

- Zamoli osobu da podigne obe ruke (neće moći ili će moći samo delimično) !

-  Zamoli osobu da isplazi jezik (ako joj je jezik savijen, ljulja se sa jedne strane na drugu, to je takođe znak moždanog udara) !


Ukoliko osoba ima problema sa jednim od navedenih koraka, odmah nazovite hitnu pomoć i opišite simptome osobe, telefonom dežurnom u hitnoj pomoći.

Jedan kardiolog je rekao, da prosleđivanjem ovog E-Mail-a na 10 osoba možemo biti sigurni da jedan život - eventualno i naš vlastiti - može biti spašen.

Takođe je blagotvorno neposredno pošto se to dogodili, unesrećenom, oštrim vrhom ( igla, makaze, nož), prethodno dezinfikovanim, ako je moguće, pustiti iz vrha palca kažiprsta ili prsta do njega nekoliko kapi krvi.

Ta je metoda na istoku poznata i u "SU JOK "terapiji opisana kao prvi korak za lečenje moždanog udara.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>